Problematični 37-godišnjak ponovno pijan maltretirao Vetovčane, legao na cestu pred auto pa vrijeđao policajce

Autor: DK

VETOVO – Samo mjesec dana nakon što je maltretirao mještane Vetova, 37-godišnjak s područja Kaptola ponovno se okomio na mještane i prolaznike tog sela. Kako se navodi u policijskom izvješću on je jučer oko 20 sati u Vetovu, u Zagrebačkoj ulici, pod vidnim utjecajem alkohola hodao po cesti i vikao na sav glas. Zaustavljao je vozila mašući rukama i nogama nakon čega je legao na cestu.

– Odbio je alkotest, a tijekom policijske intervencije kada su ga željeli smjestiti u službeno vozilo, vrijeđao je policijske službenike raznim pogrdnim i uvredljivim riječima. Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja, smješten je u posebnu prostoriju policije i protiv njega slijedi prekršajna prijava – navodi se u izvješću Policijske uprave požeško slavonske.

Doznajemo da je riječ o muškarcu koji je 8. lipnja u Vetovu oštetio automobil, obiteljsku kuću i dvorišne zgrade nekoliko ljudi iz sela te je provalio u kuće dvojice mještana i ukrao kojekakve predmete. Priveden je tek dan kasnije nakon što je ponovno narušavao javni red i mir u Cirakijevoj ulici u Požegi.

Ni mjesec dana nakon tog događaja ponovno se okomio na Vetovčane. Uz njemu već uobičajeno vikanje po cesti otišao je korak dalje te je u namjeri da zaustavi vozila legao na kolnik.

Sutkinja Prekršajnog suda u Požegi Đurđica Čakalić potvrdila nam je da je 37-godišnjaku odredila desetodnevni pritvor. Nakon ovog incidenta nameće se pitanje što je sljedeće i do kada ovako? Koje će to institucije preuzeti odgovornost na sebe ako se ne daj Bože nešto ozbiljnije dogodi i tko je zapravo odgovoran u takvom slučaju ponašanja pojedinca koji čini ista nedjela.

Policija na događaj reagira i intervenira, postupi sukladno svojim zakonskim ovlastima. Nadleži Prekršajni sud također učini svoje u zakonom propisanom djelokrugu rada. Koja je treća instanca koja bi trebala nešto ozbiljnije poduzeti za sada ostaje nepoznato što ćemo u svakom slučaju pokušati doznati.

/Foto: Ilustracija, mnovine.hr/

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: