Požega.eu
Promjena teme
Prijava
Pretraži Požega.eu

Prizvuk nostalgije kroz pjesme sastava „Prevelika doza“ s početka devedesetih

PRIJE 7 GODINA
TEKST: Jelenko Topić

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prilagodba teksta
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED
Požega.eu | Prizvuk nostalgije kroz pjesme sastava „Prevelika doza“ s početka devedesetih Požega.eu | Prizvuk nostalgije kroz pjesme sastava „Prevelika doza“ s početka devedesetih

PRIJE 7 GODINA
TEKST: Jelenko Topić

Prilagodba teksta ▼
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED



POŽEGA – Cilj je da se sačuvaju pjesme jer osjećamo nostalgiju za tom glazbom i vremenom koje je prohujalo, a album kojega smo snimili svojevrsna je uspomena na dane kada su nastale pjesme požeškog sastava sastava „Prevelika doza“  i vremena u kojemu je on djelovao- riječi su nekadašnjeg požeškog glazbenika, točnije bubnjara Zlatka Antunovića koji je tijekom svoje karijere svirao u brojnim sastavima među kojima je i kultni „Prevelika doza“ poznat kao alternativni sastav na širim prostorima.





On je inicirao snimanje albuma Zlatko&Prijatelji pod nazivom „Sjećanje“ sa dvije vlastite skladbe koje izvorno izvodila „Prevelika doza“ i to „Želim te samo za sebe“ i „Život je samo jedan“ za koje je tekst napisao Zoran Teodorović, glazbu uz njega još Nino Smolčić, Marko Pavičić, Zlatko Antunović i Vjekoslav Crljen, te aranžman Ivica Bumba, Željko Romić, Marko Pavičić i  Antunović, a na tom nosaču zvuka još su legendarne pjesme Iron Maidena „Run to hills“ i „Bijelog dugmeta“ pod nazivom „Da sam pekar“ i „Ne spavaj mala moja“ kroz koje se osjeća prizvuk tih rokerskih vremena. Dvije autorske pjesme su spomen na djelovanje „Prevelike doze“, nastale 1993. godine kada je sastav nastupao u poznatom požeškom klubu „Spok“ te gostovao u niz gradova, a za njih sa napisani novi aranžmani.





Antunović je okupio ekipu koja je to odsvirala i snimila u tonskom studiju „Takt“ vlasnika Ivice Bumbe u Vidovcima, a uz njega to su svirali i pjevali Vjekoslav Leikauff, Ivica Bumba, Željko Romić, Marko Pavičić i Nebojša Bencetić. Bumba je bio ton-majstor i izvršni producent albuma čije su snimanje pomogli Galić vina, Studio Datis i Trgoauto. Sada slijedi predstavljanje ovog uratka na radio-stanicama.

Cijeloj priči nije kraj jer je projekt naišao na plodno tlo u ovom gradu, te najavljuju snimanje video spota za pjesmu „Život je samo jedan“ kako bi tu skladbu i Požegu promovirali na našim televizijama, te postavili na Youtube čime će biti dostupan širom svijeta. Potporu za to snimanje najavili su im Wiener osiguranje, Jani-Agencija za međunarodni prijevoz Požega, Letački klub „Bumbar“, Caffe bar „Deja vu“ i drugi. Kako smo saznali dio spota snimat će se iz zraka čime će se pokazati ljepote Požege i okolice.







/Foto: Z.A./



Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.