Prizvuk nostalgije kroz pjesme sastava „Prevelika doza“ s početka devedesetih

Autor: Jelenko Topić

POŽEGA – Cilj je da se sačuvaju pjesme jer osjećamo nostalgiju za tom glazbom i vremenom koje je prohujalo, a album kojega smo snimili svojevrsna je uspomena na dane kada su nastale pjesme požeškog sastava sastava „Prevelika doza“  i vremena u kojemu je on djelovao- riječi su nekadašnjeg požeškog glazbenika, točnije bubnjara Zlatka Antunovića koji je tijekom svoje karijere svirao u brojnim sastavima među kojima je i kultni „Prevelika doza“ poznat kao alternativni sastav na širim prostorima.

On je inicirao snimanje albuma Zlatko&Prijatelji pod nazivom „Sjećanje“ sa dvije vlastite skladbe koje izvorno izvodila „Prevelika doza“ i to „Želim te samo za sebe“ i „Život je samo jedan“ za koje je tekst napisao Zoran Teodorović, glazbu uz njega još Nino Smolčić, Marko Pavičić, Zlatko Antunović i Vjekoslav Crljen, te aranžman Ivica Bumba, Željko Romić, Marko Pavičić i  Antunović, a na tom nosaču zvuka još su legendarne pjesme Iron Maidena „Run to hills“ i „Bijelog dugmeta“ pod nazivom „Da sam pekar“ i „Ne spavaj mala moja“ kroz koje se osjeća prizvuk tih rokerskih vremena. Dvije autorske pjesme su spomen na djelovanje „Prevelike doze“, nastale 1993. godine kada je sastav nastupao u poznatom požeškom klubu „Spok“ te gostovao u niz gradova, a za njih sa napisani novi aranžmani.

Antunović je okupio ekipu koja je to odsvirala i snimila u tonskom studiju „Takt“ vlasnika Ivice Bumbe u Vidovcima, a uz njega to su svirali i pjevali Vjekoslav Leikauff, Ivica Bumba, Željko Romić, Marko Pavičić i Nebojša Bencetić. Bumba je bio ton-majstor i izvršni producent albuma čije su snimanje pomogli Galić vina, Studio Datis i Trgoauto. Sada slijedi predstavljanje ovog uratka na radio-stanicama.

Cijeloj priči nije kraj jer je projekt naišao na plodno tlo u ovom gradu, te najavljuju snimanje video spota za pjesmu „Život je samo jedan“ kako bi tu skladbu i Požegu promovirali na našim televizijama, te postavili na Youtube čime će biti dostupan širom svijeta. Potporu za to snimanje najavili su im Wiener osiguranje, Jani-Agencija za međunarodni prijevoz Požega, Letački klub „Bumbar“, Caffe bar „Deja vu“ i drugi. Kako smo saznali dio spota snimat će se iz zraka čime će se pokazati ljepote Požege i okolice.

/Foto: Z.A./

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot