Prizori u žitnim poljima na sramotu mještana s područja grada Kutjeva u 21. stoljeću ali i odgovornih koji po tom pitanju ništa ne poduzimaju!!!??? /FOTOGALERIJA/

Autor: D.K.

Posjetili smo nekoliko „kritičnih“ lokacija na području grada Kutjeva zbog kojih oni malo savjesniji građani i mještani određenih naselja izražavaju veliko ogorčenje, a to su ilegalna odlagališta otpada kojih ima gotovo na svakom koraku.

Listajući fotografije nije potrebito ništa puno pisati niti komentirati jer one same za sebe sve govore, od sramote takvih prizora koji se nalaze u srcu žitnih polja Zlatne doline, do mještana i neodgovornih koji to čine ali onih iz grada Kutjeva koji bi na sve to trebali reagirati i nešto po tom pitanju poduzeti.

Komunalni redar grada Kutjeva radi više onih poslova koje ne treba od onih koji su u njegovoj nadležnosti

Neki mještani su nas uvjeravali, kada su nas zatekli kako objektivom foto aparat sve to bilježimo. Uz izražavanje negodovanje zbog svega komentiraju da komunalni redar grada Kutjeva, koji je više nego dobro plaćen za svoj posao, u radnom vremenu radi više onih poslova koje ne treba od onih koji su u njegovoj isključivoj nadležnosti.

Je li i što grad Kutjevo poduzimalo po pitanju ilegalnih odlagališta otpada i konkretno što, na to nismo još uvijek dobili odgovor. Upit je sadržan u nekoliko pitanja na koje ne bi trebalo biti teško odgovoriti. Sadržaj upita je išao u smislu imali grad Kutjevo saznanja na koliko se mjesta ilegalno odlaže otpad na javnim površinama grada Kutjeva sa zahtjevom i taksativnim navodima lokacija. Nadalje smo pitali koliko je komunalni redar u vremenu otkada je primljen na to rado mjesto zapisnički utvrdio ilegalnih odlagališta te što je poduzelo po tom pitanju s posebnim naglaskom je li na bilo koji način utvrdio počinitelje koji su bacali smeće. Očekujemo i zanimljiv odgovor na pitanje koliko je komunalni redar  podnio prijava i kojih, prekršajni nalog, zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka i sl. te koliko je naplaćeno takvih kazni, u ukupnom iznosu i periodu unazad dvije godine.

(Ni)je se poduzimalo ništa

Poznato nam je da je grad Kutjevo unazad izvjesnog vremena ulagao određena sredstva u sanaciju ilegalnih odlagališta iz kojeg smo razloga postavili upit jesu li i kada vršene sanacije ilegalnih odlagališta smeća unazad dvije godine i na kojim mjestima, koliko je za to izdvojeno financijskih sredstava iz proračuna i tko je vršio sanacije, koja pravna ili fizička osoba.

Nije nam poznato da se unazad nekoliko godina pred vijećnicima grada Kutjeva nalazila informacija i prijedlog što se što planira poduzeti za sanaciju sadašnjih ilegalnih odlagališta i u kojem roku, posebice za ono kod Ovčara za koje se može reći da je potencijalna „atomska bomba“ iz kojg smo razloga postavili i to pitanje kao i ono malo „škakljivije“ je li grad Kutjevo unazad dvije godine plaćao novčane kazne zbog ilegalnih odlagališta smeća i tko je te prijave podnosio, koja institucija i kada.

Po dobivanju odgovora na postavljene upite isti ćemo u cijelosti objaviti!

[FAG id=274886]

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek