Priznanje za šampionski švargl Sebastijan Bello proslavio sa svojim prijateljima /FOTO/

Obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo Bello iz Pleternice s ponosom je u svoje izloge stavila i posljednje priznanje koje je dobila, a ovaj put radi se o švarglu, tradicionalnom slavonskom authtomom proizvodu.  

Upravo je švargl obitelji Bello na održanoj Švarglijadi u Grabarju osvojio titulu šampiona. Dobri poznavatelji ove obitelji znaju kako to nije slučajan uspjeh već da je to rezultat dugogodišnjeg kulinarskog umijeća koje se prenosi s koljena na koljeno. Sebastijan Bello koji je nastavio obiteljsku tradiciju primio je hvalevrijedno priznanje koje će na njegov veliki ponos krasiti njegov ugostiteljski objekt i svjedočiti kako njegov OPG ima i druge kvalitetne suhomesnate delicije. 

Dobru potporu Sebastijan je dobio u Grabarju gdje ga je pratilo 20-ak prijatelja koji su gromkim pljeskom popratili proglašenje najboljeg švargla, a nakon toga zajednički nazdravili za jedan u nizu gasto uspjeha mladog gazde Sebastijana. 

Nije ne dostajala fešta i kod gazde Sebastijana koji je upriličio druženje za svoje prijatelje gdje se našao na gastro stolu i šampionski švargl uz koji je još bilo i drugih suhomesnatih deicija.  

Spomenimo i kako je na ocjenjivanje predano 17 švarglova, a prema riječima organizatora, Vladimira Protića broj je nešto manji nego prošlih godina, ali kvaliteta je značajno bolja. Pozdravimo i organizaciju u Grabarju koju je odradio KUD Grabarje na čelu s Ivicom Ribičićem, te odličan zabavni program novoosnovanih Požeških tamburaša, ali i mladih tamburaških lavova čije vrijeme zasigurno dolazi, a to su tamburaši De Gotho predvođeni Mihaelom Ribičićem.

0 Comment