Priznanje najboljoj bolnici u Republici Hrvatskoj u ruke prof.dr.sc. Željku Glaviću

Autor: M.B.

ZAGREB/POŽEGA – Povodom Dana Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje, koji se slavi 14.svibnja, kojeg je dana 1922. godine osnovana “Zemaljska blagajna”, što se smatra pretečom današnjeg HZZO-a dodijeljena su priznanja ugovornim partnerima, među kojima je i Opća županijska bolnica Požega koja je proglašen najboljom bolnicom treće kategorije u prošloj godini jer kontinuirano ispunjava stroge zadane kriterije gledajući na izvršenje, kvalitetu i učinkovitost pružene zdravstvene usluge.

Na dodjeli priznanja Opću županijsku bolnicu Požega predstavljao je i priznanje primio sanacijski upravitelj prof.dr.sc. Željko Glavić, a na svečanosti su uz predstavnike drugih nagrađanih zdravstvenih ustanova i ordinacija bili ministar zdravlja Siniša Varga, ravnateljica HZZO-a Tatjana Prenđa Trupec i saborski zastupnik Zdrvko Ronko.

Ministar zdravlja Siniša Varga na svečanosti dodjele priznanja je istaknuo kako čelnici oporbenih stranaka žele razbiti javni zdravstveni sustav i privatizirati HZZO čime bi se pacijenti stavili u neravnopravan položaj prema što se neće dozvoliti i nastaviti će se s tim da svi građani imaju jednak pristup besplatnoj zdravstvenoj zaštiti, osiguranoj preko Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje.

Hrvatska po glavi stanovnika izdvaja za zdravstvo 600 eura godišnje, europski je prosjek 2100 eura, naglasila je ravnateljica HZZO-a Tatjana Prenđa Trupec koja je istaknula da su ishodi liječenja u Hrvatskoj jednaki a u nekim područjima čak i bolji nego u drugim europskim zemljama.

Jučer su nagrade uručene u 13 kategorija. U kategoriji javnozdravstvene djelatnosti i domova zdravlja nagradu su dobili Dom zdravlja Županja i Zavod za javno zdravstvo Vukovarsko-srijemske županije. U kategoriji ordinacija opće medicine nagrađena je Specijalistička ordinacija Gordane Došen iz Karlovca te pedijatrijska ordinacija Vesne Bohnec iz Karlovca, ginekološka ordinacija Mirjane Glavaš iz Osijeka i stomatološka ordinacija Josipa Česa iz Osijeka. U kategoriji zdravstvene njege i fizikalne terapije u kući, na temelju kvalitete usluga nagrađena je Ustanova za zdravstvenu njegu u kući “Strahija” iz Donjeg Kraljevca, a u kategoriji primarne laboratorijske dijagnostike Medicinsko-biokemijski laboratorij Ivana Delić iz Splita.

Sve nagrađene ordinacije u primarnoj zdravstvenoj zaštiti imale su velik broj odrađenih odnosno fakturiranih dijagnostičko-terapijskih postupaka koje su sto posto zadovoljile pokazatelje kvalitete i ključne pokazatelje uspješnosti, ugovorile su i sve dodatne mogućnosti, a što je najbitnije HZZO nikom od nagrađenih nij izrekao niti jednu opomenu ili kaznu.

 

 

Više iz kategorije