Priznanje KUD-a “Poljadija” Grabarje voditeljici Branki Potnar za 19-godišnji rad u društvu: “Folklor nije više onakav kakav je nekad bio i kako su nas učili” /FOTOGALERIJA/

Autor: DK

Kulturno-umjetničko društvo “Poljadija” iz Grabarja održalo je svoju redovitu godišnju izvještajnu skupštinu na kojoj je između ostalih točaka dnevnog reda prihvaćeno Izvješće o radu za 2018. godinu, Plan rada za 2019. te Financijsko izvješće i plan za 2019. godinu.

Na početku sjednice sve nazočne članove, goste i uzvanike pozdravio je predsjednik KUD-a Poljadija Ivica Ribičić koji se zahvalio svima na odazivu.

Od gostiju su se na poziv odazvali predstavnici, kulturno-umjetničkih i drugih društava, Šljivova grana, KUD Požeška dolina Požega, ZKUD Rama Pleternica, Planinarsko društvo Vidim Kutjevo, KUD Orljavica Kuzmica, Češka beseda Bjeliševac, Muška pjevačka skupina Grabarčani Grabarje, Malonogometni klub Grabarje, KUD Orljava Pleternica, Konjogojska udruga Vallis Aurea Požega, sada već bivša voditeljica u KUD-u Poljadija Braka Potnar i drugi.

blank

Tajnica KUD-a Poljadija Ana Kundakčić u Izvješću o radu u protekloj godini naglasila je kako su se odazivali na nastupe i manifestacije na koje su mogli. Tako su nastupili i sudjelovali u organizacijama, Švarglijadi 2018., Županijskom mozaiku, pučkom zbornom a capella pjevanju u Biškupcima, Pivaj diko ja ću ti polagat, Roštiljadi u Zarilcu,na smotrama folklora u Bocanjevcima i Šaptinovcima, Festivalu vina u Kutjevu, Aurea festu u Požegi, blagdanu Gospe od suza u Pleternici, obilježavanju Dana grada Kutjeva, rođendanu Šljivove grane, obilježavanju visoke obljetnice kuzmičke župe te Martina u Kutjevu. Tajnica Kundakčić naglasila je kako su organizirali svoju tradicionalnu manifestaciju Poljadija u srcu.

Prestanak rada voditeljice u KUD-u Poladija Branke Potnar, nakon 19 godina nastaje veći problem na što se osvrnuo predsjednik Ivica Ribičić. Zbog obiteljskih i drugih razloga gospođa Potnar više nije u mogućnosti biti voditeljica i prenositi svoje ogromno znanje na mlađe generacije. Između ostalog, kako je i sama naglasila Branka Potnar, folklor nije više onakav kakav je nekad bio i kako su nas učili naši satari da bude.

-Zahvaljujem se svima na dugogodišnjoj suradnji. Radila sam koliko sam mogla i prenosila sve ono što sam o folkloru znala i što su mene naučili – rekla je Branka Potnar kojoj je predsjednik KUD-a Poljadija Ivica Ribičić uručio zahvalnicu za 19-godišnji rad i njen angažman u KUD-u.

Želje za što skorijim pronalaskom voditeljice ili voditelja poželjeli su predstavnici drugih KUD-ova koji su bili na skupštini. Ujedno su izrazili zadovoljstvo na dosadašnjoj suradnji uz želju da ona bude još bolja u narednom periodu.

Foto: Marko Krstanović

blank
Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank
close

Prijavi se na tjedni Newsletter!

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Translate »
Postavke kolačića