Pristižu nove pjesme za Zlatni glas zlatne doline 2021. – uz naše stigle su iz još tri države

Autor: Jelenko Topić

Još je ostalo oko mjesec dana do zaključivanja natječaja za 46. Festival tamburaških pjesama Zlatni glas zlatne doline koji bi 7. svibnja u Kaptolu trebao okupiti pjevače, pjevačke skupine i glazbene sastave iz naše i okolnih zemalja.

Riječ je o novim pjesmama napisanim upravo za ovaj festival koje će biti premijerno javno izvedene na festivalu i to uživo. Kako smo saznali već je pristiglo dvadesetak pjesama, no očekuje se da će ih pristići još toliko nakon čega će uslijediti izbor najboljih za izvedbu i objavljivanje festivalskog albuma. Do festivalske priredbe bit će zgotovljen nosač zvuka sa svim pjesmama, a očekuje se da će ih biti dvadesetak.

Kako je poznato festival prošle godine nije održan tako da neke pjesme čekaju odabir za ovogodišnji. Uz soliste, koje će ove godine pratiti šesteročlani tamburaški sastav Rubato iz Slavonskog Broda pojačan sa sviračima na harmonici i bubnjevima, nastupit će više tamburaških sastava i pjevačkih skupina.

Među pristiglim pjesmama dio je od autora i izvođača izvan granica Hrvatske jer su tu uradci iz Bosne i Hercegovine, Austrije, te Švicarske, a do kraja natječaja očekuje se prispijeće još nekoliko skladbi iz zemalja okruženja.

Pripreme za priredbu dobro odmiču, a dogovara se kao i prethodnih godina, dobro medijsko pokrivanje festivala, čiju će snimku emitirati više od 15 televizija u Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj i Srbiji.

Foto: Arhiva, pozega.eu

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88