Prisegnuo 12. naraštaj vojnikinja i vojnika u požeškoj vojarni (foto galerija)

Autor: D.K.

POŽEGA – Danas je bilo veoma svečano u požeškoj vojarni u kojoj je svečanu prisegu izrekao 371 vojnik od kojih 37 djevojaka koje se rame uz rame nose sa svojim kolegama ne zaostajući niti u jednom dijelu planirane obuke.

Među brojnim uzvanicima, roditeljima ročnika, članovima uže obitelji i prijatelja u visokom vojnom izaslanstvu je bio general Dagutin Repinc, zapovjednik Kopnene vojske koji se svim nazočnima obratio prigodnim riječima istaknuvši važnost ovakvog načina služenja vojnog roka nakon kojeg će oni najbolji biti izabrani u djelatnu vojnu službu.

Dva puta godišnje po osam tjedana poziva se po 400 vojnikinja i vojnika u svakom naraštaju na obuku koji su za to iskazali zainteresiranost. Čekanje na dragovoljno služenje vojnog roka bude od godinu dana do dvije saznajemo u razgovorima sa ročnicima koje smo zatekli u okruženju svojih najdražih koji ne skrivaju veliko zadovoljstvo što su izabrani i dobili mogućnost da se dokažu i pokažu svoje mogućnosti i sposobnosti kako bi bili odabrani za daljnje služenje u oružanim snagama čime bi riješili svoju buduću egzistenciju. Od ukupnog broja pozvanih za dragovoljno služenje u principu se poziva 10% djevojaka koje veoma uspješno završavaju obuku.

Među uzvanicima bili su i požeško-slavonski župan Alojz Tomašević, gradonačenik Požege Vedran Neferović uz brojne djelatne i umirovljene časnike i dočasnike.

no images were found

Više iz kategorije