Prirodne ljepote proljeća kroz objektiv našeg reportera Dušana Mirkovića /FOTO/

Autor: D.K.

Protekla nam zima nije pokazala onu svoju pravu ljepotu. U nekim drugim predjelima možda ali u Slavoniji sigurno ne. Kao da smo prošli kroz nekakvo godišnje doba koje je teško definirati i kao takvo će ostati samo zapisano u nekim statistikama o kojima će se govoriti u budućnosti.

Naš foto reporter Dušan Mirković iz udobne topline svoga doma nije mogao odoljeti, a da laganom šetnjom požeškim brdima svojim objektivom ne zabilježi samo dio prizora živahnog proljeća.

Unatoč pandemijskom vremenu zahvaćeno koronavirusom proljeće pokazuje svu svoju ljepotu koja, uz preporuke i razne mjere ograničenja kretanja, poziva svakog od nas da se zaputimo puteljcima kroz šumske ili neke druge predjele. Upravo tako poziva nas proljeće kao “goste na zemlji” te potiče da se divimo neobjašnjivim prizorima koje nas okružuje, od predivnih mirisa i boja kojima malo tko može odoljeti do svih drugih skrivenih čari, krkih šarolikih biljaka do veličanstvenih fenomena koje svakom oku čini ugodu i odmor za dušu.

Onima koji ne mogu određene ljepote proljeća uživo vidjeti, potrudio se naš i vaš Dule da lice prirode kroz fotografiju doživite.

Foto: D. Mirković [FAG id=274032]

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek