Priprema se „Požeški pučki kalendar“ za 2016. godinu

Autor: D.K.

Jelenko s pučkim kalendarom u ruciPOŽEGA – Udruga za glazbu i pisanu riječ „Pan press“ iz Požege priprema na kraju ove godine, točnije početkom prosinca, objavljivanje svog tradicionalnog izdanja „Požeški pučki kalendar 2016.“. Tako će ljubitelji pisane riječi imati pred sobom tu knjigu koja u Požegi neprekidno izlazi od 1993. godine nastavljajući tradiciju pučkih kalendara iz druge polovine 19. stoljeća koju je započeo tiskar i nakladnik Miroslav Kraljević.

-Kao i ranijih godina Požeški pučki kalendar za 2016. godinu donijet će brojne zanimljive tekstove iz gospodarskog, društvenog i kulturnog života, zatim priče o jubilejima, zanimljivim ljudima, kao i literarne priloge naših pjesnika – kaže glavni i odgovorni urednik tog izdanja Jelenko Topić.

Naravno, da je na početku tog izdanja katolički kalendar za iduću godinu sa savjetima za radove u polju, vrtu, voćnjaku i drugom, zatim slavlja uz blagdane po našim selima tzv. kirvaje, zatim tekstovi o ulaganjima Požeško-slavonske županije, te njenih gradova i općina, a bit će objavljen i adresar obrtnika s područja Požeštine.

Ovih dana redakcija kalendara prikuplja tekstove, kao i oglasni dio za Požeški pučki kalendar jer je poznato da se on samofinancira kroz objavu reklamnih sadržaja. Očekuje se da će kalendar biti u prodaji na prodajnim mjestima „Tiska“ i tiskovina oko 10. prosinca.

Više iz kategorije