Priopćenje Antonije Jozić o pravomoćnom (ne)okončanju postupaka nije potpuno?

Autor: D.K.

POŽEGA/PLETERNICA – Putem e-maila primili smo informaciju o “okončanju postupaka” koju nam je poslala Antonija Jozić, aktualna gradonačelnica Pleternice koju prenosimo u cijelosti:

Poštovani,

tragom medijskih natpisa koji su se pojavljivali u posljednje vrijeme te obzirom na okončanje postupaka koji su se vodili pri Općinskom sudu u Požegi dostavljam Vam izjavu vezano za isto.

Moj pok. otac osnovao je obrt 1965. godine i vodio ga do umirovljenja nakon čega tvrtku preuzmam ja i nastavljam s obavljanjem djelatnosti. S preuzmanjem tvrtke preuzela sam na sebe i obveze prema dobavljačima, državi te kreditnim institucijama. Nažalost u vrijeme gospodarske krize i naša tvrtka zapada u poteškoće te ne uspijeva na vrijeme servisirati sve obveze koje smo imali što dovodi do blokade žiro-računa.

Nije tajna da sam se i sama našla na listi poreznih dužnika što se moglo vidjeti i putem web-stranice porezne uprave.

Porezna uprava protiv mene pokreće postupke pri Općinskom sudu zbog neplaćanja obveza prema državi, a odnosilo se na poreze, doprinose i članarine iz razloga jer sam u vrijeme blokade žiro-računa vršila plaćanja putem cesija.

Plaćala sam obveze za neto plaće radnika i dobavljače kako bih održala proizvodnju i egzistenciju radnika. Nažalost to je bio jedini način za spas tvrtke i očuvanje radnih mjesta.

Početkom ove godine platila sam porezni dug u cijelosti sa obračunatim zakonskim zateznim kamatama te su postupci, zbog nesvrhovitosti vođenja istih, obustavljeni, a nakon što sam platila i 16.000,00 kn u humanitarne svrhe.

Iako je cijeli postupak za mene, kao javnu osobu, i moju obitelj bio neugodan u konačnici osjećam zadovoljstvo što je sve iza nas, a ponajviše zato jer sam očuvala radna mjesta, nastavak poslovanja, a i platila obvezu prema državi. Tvrtka i danas radi, redovito podmiruje svoje obveze prema državi, dobavljačima, a u budućnosti, nadam se, i mogućnostima za otvaranje novih radnih mjesta što nam je svima itekako potrebno.

 S poštovanjem,

Antonija Jozić

Budući da nam iz priopćenja nisu bili jasni određeni navodi, te da se o vođenju sudskih postupaka postavljalo pitanje i na jednoj od sjednica Gradskog vijeća poslali smo upite gospođi Antoniji Jozić na koje uz ponovljeni zahtjev nismo dobili nikakav odgovor.

Kako bi javnost bila u potpunosti informirana, što je bila i želja gradonačelnice koja je samoinicijativno poslala informaciju, bez da smo ju na tu temu bilo što pitali, od nje smo zatražili određene odgovore na pitanja slijedećeg sadržaja: Koliko ste ukupno imali poreznog duga?, zatim o kojem se iznosu poreznog duga radi i koji ste iznos i kada platili odnosno da li ste dug plaćali u ratama ili odjednom, kojeg ili kojih datuma?, nadalje koliki je iznos kamata koje ste platili i kada ste platili kamate, kojeg ili kojih datuma?, koliko je postupaka bilo vođeno za naplatu poreznog duga, jedan, dva ili više?, te kojeg datuma i kome ste platili tih 16 tisuća kuna koje navodite kao uplatu u humanitarne svrhe? Također smo zatražili informaciju o porijeklu financijskih sredstava kojima je sve to plaćeno!

Na postavljene upite nismo dobili odgovor što ćemo, zbog interesa javnosti, zatražiti od nadležnih institucija koji su uključeni u cijeli ovaj postupak. Naime, koliko je nama poznato, postupak protiv navedene gospođe nije pokrenut samo zbog poreznog duga već i poznato postupak protiv navedene gospođe pokrenut je, ne zbog poreznog duga, već zbog drugog djela pa bi bilo razumno očekivati da se u priopćenju o tome očitovala.

Dakako bilo bi dobro da se o okončanju postupka javnosti očituju oni koji su ga pokrenuli i provodili!

Dodano u 15,35

U međuvremenu nam je, nakon objave članka od gospođe Antonije Jozić, pristigao djelomičan odgovor na postavljene upite kojeg prenosimo:

Iznos od 16.000,00 kn uplaćen je na ime dviju udruga (Udruge MI Požega 10.000,00 kn te udruga Osmjeh Pleternica 6.000,00 kn).

Ukupni porezni dug s kamatom, koji je uplaćen početkom ove godine, iznosio je oko 270.000,00 kn.

Isto tako vjerujem da Vam detaljnije informacije o mom predmetu vrlo rado može dati Vaš “porezni savjetnik”.

Lijep pozdrav, 

Antonija Jozić

Gradonačelnica

Grad Pleternica

Budući da nas je gospođa Jozić uputila da detaljne informacije o njenom predmetu možemo dobiti od “našeg poreznog savjetnika” na takvu konstataciju smo uzvratili da “zahvaljujemo na ponižavanju” iz razloga jer smo u uvjerenju da gospođa Jozić insinuira da pozega.eu portal ima savjetnika što je totalna neistina. Niti nam je potreban bilo kakav savjetnik niti bilo koga favoriziramo i o nikome ne pišemo ako ne svaki onda svaki drugi dan članak u superlativima. Kao i do sada, a tako će biti ubuduće sve objave ćemo odrađivati korektno i profesionalno bez favoriziranja bilo koga za što nam nije potreban nikakav porezni savjetnik posebice iz razloga jer pozega.eu portal ovih dana i službeno dobiva stranog investitora koji je prepoznao korektnost i profesionalnost iz kojeg se razloga i ulazi u buduće poslovne odnose.

Više iz kategorije