Prilika za upoznavanje nove kulture i usavršavanje engleskog jezika

Autor: V.M.

sređenaPLETERNICA – Gotovo dva i pol mjeseca Pleterničanin Hrvoje Banožić živi u Cincinnatiju, u američkoj državi Ohio, kamo je otišao u sklopu programa američke vlade za studente Work&Travel. – Za program sam čuo preko prijatelja koji su već bili u njemu. Volim putovati i upoznavati ljude pa sam se odlučio za program jer je ovo jedinstvena prilika za otići na drugi kontinent, vidjeti novi svijet, upoznati novu kulturu a i živjeti u Americi 4 mjeseca – objasnio je svoju odluku Hrvoje. Za program se, dodao je, prijavio u veljači preko agencije koja je za njega zadužena u Hrvatskoj a u Ameriku je stigao 16. lipnja. – Program se sastoji od dva dijela kao što i samo ime govori. Prvi dio je radni pa ja evo, već više od 2 mjeseca radim kao spasilac na bazenima u okolici Cincinnatija i tako će biti do sredine rujna. Radi se dosta, upoznaju se novi ljudi, nova kultura i način života sto je u biti i cilj ovog programa. Stanujem u apartmanu isto u okolici Cincinnatija sa cimerom iz Hrvatske. I on je na na istom programu i zajedno radimo. Nakon radnog dijela ide kraći dio, putovanje po Americi. Prva postaja je New York a dalje ćemo vidjeti koliko se novca bude imalo – objasnio je Hrvoje.

Banožić7Hrvoje Banožić je student 3. godine ekonomije, sudjelovanje u programu “Work&Travel” financirao je sam vlastitom ušteđevinom a ‘uskočili’ su, kaže, i roditelji. U Pleternicu bi se trebao vratiti početkom listopada. – Tada se vraćam uobičajenim fakultetskim obvezama i studentskom životu. Mislim da će najveća korist od ovog programa za mene biti jer ću proširiti vidike, susresti se s različitim načinima razmišljanja potpuno drugačijim nego što su naša te učenje i usavršavanje engleskog jezika – zaključio je Hrvoje.

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot