Prijevara građana, ponuđen novac policajcima, uzimanje droga, utaja poreza , više provala i sječa drva iznad dozvoljenih količina

Autor: DK

Službenici Policijske uprave požeško-slavonska završili su kriminalističko istraživanje nad 19-godišnjim hrvatskim državljaninom s područja Kaptola, kojeg se sumnjiči da je s ciljem pribavljanja ne pripadajuće imovinske koristi na društvenoj mreži  izradio stranicu putem koje je građane pozivao da uplate novčane iznose za bolesnu osobu s područja Osijeka, čije je podatke izmislio, čime je počinio kazneno djelo prijevare, te protiv njega slijedi kaznena prijava.

Nadalje u selu Kusonje, 41-godišnji vozač koji je prije stjecanja prava na upravljanje upravljao teretnim automobilom marke „Volkswagen“ novogradiških registarskih oznaka, ponudio je policijskim službenicima novčani iznos kako ne bi procesuirali utvrđeni prometni prekršaj. Protiv njega slijedi kaznena prijava zbog davanje mita i optužni prijedlog zbog upravljanja vozilom prije stjecanja prava na to.

Dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 40-godišnjakom gdje su policijski službenici temeljem naredbe Prekršajnog odjela Općinskog suda u Požegi, pretražili obiteljsku kuću na području Požege u kojoj prebiva, kojom prilikom su pronašli marihuanu i digitalnu vagu. Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je od ožujka prošle godine, u više navrata i većem broju osoba davao drogu i omogućavao njezino trošenje u svojim prostorijama, a protiv njega slijedi kaznena prijava zbog kaznenog djela omogućavanje trošenja droga.

Još je dovršeno kriminalističko istraživanje nad 37-godišnjim hrvatskim državljaninom s područja Požege, kojeg se sumnjiči da je tijekom 2017. godine, kao vlasnik trgovačkog društva iz Požege, prikazao u svojim poslovnim knjigama nevjerodostojne račune, te time umanjio svoju poreznu obvezu. Protiv njega slijedi kaznena prijava zbog kaznenog djela utaja poreza ili carine.

U razdoblju od proteklih devet mjeseci policijski službenici su dovršili kriminalističko istraživanje nad 29-godišnjim hrvatskim državljaninom s područja Zagreba kojeg se sumnjiči da je  na području naše Policijske uprave počinio više teških krađa provaljivanjem. Naime, utvrđeno je da je on u noći  s 4./5. travnja, u mjestu Velika, zajedno s 33-godišnjim hrvatskim državljaninom s područja Zagreba provalio u dvije trgovačke radnje u vlasništvu trgovačkog društva iz Jakšića prilikom čega su otuđili razne cigarete i novac. Zatim su u  noći s ponedjeljka na utorak, 29./30. travnja, u mjestu Brestovac, u Požeškoj ulici, provalili u ugostiteljski objekt u vlasništvu 43-godišnjaka i otuđili novac i razne cigarete, a potom u poljoprivrednu apoteku u vlasništvu trgovačkog društva iz Kutjeva iz koje su otuđili novac. U istom razdoblju, u mjestu Velika, u ulicama Hrvatskih branitelja i Stjepana Radića, su provalili u trgovine u vlasništvu zadruge iz Jakšića i otuđili novac i razne cigarete. Također su  u mjestu Velika, na Trgu bana Josipa Jelačića, provalili u benzinsku postaju u vlasništvu trgovačkog društva iz Zagreba. Nadalje, u noći s nedjelje na ponedjeljak, 12./13. svibnja, 29-godišnjak je počinio  dvije teške krađe provaljivanjem u trgovačke radnje u Velikoj te u ugostiteljski objekt u Biškupcima, a također 13. svibnja je počinio i kazneno djelo „Prisila prema službeno osobi“ te je uz posebno izvješće kao dopunu kaznenih prijava predan pritvorskom nadzorniku, a potom doveden županijskom državnom odvjetniku  te je ispitan, nakon čega mu je sudac istrage odredio istražni zatvor u trajanju od 30 dana.

Daljnjim kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da su tijekom ove godine počinili  i dvije teške krađe provaljivanjem na području PU brodsko-posavske te četiri teške krađe provaljivanjem na području PU virovitičko-podravske;

Završeno je i  kriminalističko istraživanje nad 23-godišnjakinjom i 26-godišnjakom s područja Slavonskog Broda, a koje se sumnjiči da su 19. travnja ove godine, u dopodnevnim satima u Njemačkoj ulici u Požegi, u stambenoj zgradi, pokušali provaliti u stan u vlasništvu 40-godišnjakinje, nakon čega su provalili u stan 30-godišnjakinje iz kojeg su otuđili nakit. Istoga dana, provalili su u  kuću u Ulici bana Josipa Jelačića u Pleternici, u vlasništvu 58-godišnjaka iz koje su također otuđili nakit. Slijedi posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu;

Policijski službenici su dovršili kriminalističko istraživanje nad 55-godišnjim hrvatskim državljaninom s područja Požege kojeg se sumnjiči da je kao odgovorna osoba „Hrvatskih šuma“ na poticaj više osoba tijekom 2017. godine istima omogućio izradu veće količine drvne mase od zakonom predviđene čime je počinio kaznena djela zlouporabe položaja i ovlasti, nedozvoljene uporabe osobnih podataka i krivotvorenja službene ili poslovne isprave. Slijedi posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.

Foto: Ilustracija

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: