Prijestolnicu graševine i podrum Kutjeva d.d. posjetili aktualni ministri i kandidati HDZ-a u V. izbornoj jedinici Zdravko Marić i Josip Aladrović te požeški gradonačelnik Darko Puljašić i gradonačelnica Pakraca Anamarija Blažević /FOTOGALERIJA/

Autor: PROMO

Oni koji su prvi puta u podrumima Kutjeva d.d. imali su prigodu vidjeti gdje se proizvodi i usavršava više od 800 godina vrhunsko vino kojemu malo tko može odoljeti da ga ne kuša i ne uživa u pitkoj nadaleko poznatoj vinskoj zlatnoj kapljici.

Članovi uprave Kutjeva d.d. Dino Galić i Boro Matijević te glavni enolog Ivan Marinclin ugostili su aktualne ministre u Hrvatskoj vladi Zdravka Marića, ministra financija i Josipa Aladrovića, ministra rada i mirovinskog sustava s kojima su bili gradonačelnik Požege Darko Puljašić i gradonačelnica Pakraca Anamarija Blažević. Oni su ujedno i kandidati HDZ-a u V. izbornoj jedinici s kojima su podrum i vinograde Kutjeva d.d. posjetili pomoćnik ministra regionalnog razvoja Davor Huška, savjetnik ministra rada i mirovinskog sustava Luka Ćirko predsjednik Gradskog vijeća grada Požege prof. dr. sc. Željko Glavić, gradonačelnica Pleternice Antonija Jozić i gradonačelnik Kutjeva Josip Budimir.

Glavni enolog Kutjeva d.d. Ivan Marinclin proveo je kroz podrum goste te ih upoznao s podrumom koji datira još iz 1232. godine –  sinonim za vrhunska vina, za koju su tradiciju zaslužni fratri, redovnici Cisterciti (”bijeli fratri”) koji su te godine u Kutjevu osnovali svoju opatiju Vallis Honesta de Gotho i započeli s uzgojem vinove loze i proizvodnjom vina. Na tom se mjestu i danas nalazi i čuveni kutjevački podrum.

U sklopu posjeta gosti su imali prigodu upoznati se i vinogradima na predjelu Vinkomir gdje su kušali vinsku kapljicu i s vidikovca „baciti“ pogled na gotovo cijelu Požešku kotlinu.

Foto: D. Krstanović [FAG id=276751]

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88