Prije godinu dana napustila nas je najbolja rukometašica u povijesti požeškog kraja Martina Tokić

Vrijeme neumorno leti, a prva godišnjica smrti i njen rođendan povodi su  da se prisjetimo najbolje rukometašice svih vremena u ovom kraju Martine Tokić (djevojački Franić).

Nakon duge i teške bolesti preminula je u Zagrebu 9. veljače u 42. godini života, a bila je  djelatnica Požeškog športskog saveza.

Martina je rođena 10. 04. 1976. u Požegi. Dugi niz godina igrala je za ŽRK Zvečevo (Požega) u 1. Hrvatskoj rukometnoj ligi. Bila je najbolja sportašica grada Požege 1991. godine.

Šest sezona igrala je za najbolji hrvatski ženski rukometni klub RK Podravku (Koprivnica) i jednu za ŽRK Tvin Virovitica. Bila je i članica hrvatske ženske rukometne reprezentacije.

Pri kraju igračke karijere vratila se u Požegu gdje je odigrala još nekoliko sezona za ŽRK Kutjevački podrum (Požega) i ŽRK Požegu. Povratkom u Požegu vodila je školu rukometa za najmlađe igračice. Nakon završetka igračke karijere dugi niz godina igrala je rekreativno odbojku za ekipu Požege u Ženskoj odbojkaškoj ligi Požega. 

Hrvatski olimpijski odbor objavio je da je Martina Tokić bila najbolja rukometašica iz Požeštine ikad rođena. Bila je iznimno učinkovita vanjska igračica. Najbolji dio karijere ostvarila je u prvoligaškoj ekipi Podravke s kojom je nastupila u 26 utakmica u Kupu i Ligi prvakinja za koju je zabila 120 golova, a 10 utakmica odigrala je u tadašnjem Kupu EHF postigavši 47 golova.

Riječ je očigledno o jednoj od najboljih sportašica u povijesti rukometa na našim prostorima.

Iza Martine su ostali suprug Branko i dva neutješna sina Lovro i Niko koji polaze drugi razred osnovne škole i dobri su učenici, te uspješni u nogometu i džudu. Neka joj je vječna slava i zahvala za svoje što je dala požeškom i hrvatskom rukometu.

0 Comment