Prijava Požežanina Daniela Majera za funkciju predsjednika Vrhovnog suda – šala ili ozbiljna namjera?

Autor: Jelenko Topić

Kako je objavljeno ovih dana u Državno  sudbeno vijeće stiglo je pet prijava za treći izbor predsjednika Vrhovnog suda Hrvatske. Podnijeli su ih je mr. sc. Radovan Dobronić, sudac Trgovačkog suda u Zagrebu, koji je navodno kandidat predsjednika države Zorana Milanovića, te još doc. dr. sc. Marin Mrčela, sudac Vrhovnog suda, dr. sc. Šime Savić, odvjetnik u Zagrebu, dr. sc. Lana Petö Kujundžić, sutkinja Visokog kaznenog suda i Daniel Majer mag.iur. iz Požege.

Odmah nakon prispijeća prijava objavljeno je iz izvora Državnog sudbenog vijeća da Požežanin Daniel Majer  ne ispunjava uvjete za tu dužnost jer nema odgovarajući broj godina radnog staža provedenih u pravnoj struci.

Stoga se mnogi poznavatelji prilika u pravosudnom sustavu pitaju da li je prijava navedenog pravnog stručnjaka ozbiljnog karaktera ili je riječ u njegovoj šali!

Iz stava Državnog sudbenog vijeća, naime vidljivo je da je njegova kandidatura u startu odbačena što su objavili gotovo svi mediji na nacionalnoj razini što znači da neće biti uzeta u razmatranje.

Motivi navedene prijave nam nisu poznati, a postoji mogućnost da je to učinjeno zbog nekih budućih natječaja u sustavu domaćeg pravosuđa. Činom prijave taj je kandidat postao poznatiji na nacionalnoj razini što nažalost kroz svoju dosadašnju političku karijeru nije ostvario.

U svakom slučaju želimo mu uspjehe na daljnjem životnom putu i poslovnoj karijeri.

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek