Prijateljstvo vatrogasaca Požege i Topuskog okrunjeno poveljom o suradnji

Autor: Jelenko Topić

IMG_0729 (Small)POŽEGA – Tijekom redovne 141. godišnje skupštine Dobrovoljnog vatrogasnog društva Požega potpisana je povelja o bratimljenju, prijateljstvu i suradnji sa DVD Topusko što je razultat međusobnih odnosa unazad nekoliko godina, a zasađena je i lipa prijateljstva ispred požeškog Vatrogasnog doma.

Predsjednik DVD Požega Šima Miletić

Predsjednik DVD Požega Šima Miletić podnoseći izvješće o radu u prošloj godini istakao je da su članovi sudjelovali u sanaciji poplava sa 36 stalno angažiranih vatrogasaca tako da je od 155 intervencija čak u 122 navrata to bilo zbog poplava. Danas društvo ima 145 članova od kojih je114 sa vatrogasnim zvanjem.

Branko Polanc je pročitao program rada za ovu godinu koji obuhvaća daljnju obuku članova, vježbe, opremanje i uključivanje mladih u rad DVD-a.

-Iskazali ste se na poplavama pomažući ljudima u nevolji pa vam zahvaljujem, a grad će i nadalje biti uz vas – kazao je u pozdravnoj riječi zamjenik gradonačelnika Požege Darko Puljašić.  Predsjednik Vatrogasne zajednice Požeško-slavonske županije Željko Petrović izdvojio je sinergiju u radu pripadnika DVD Požega i Javne vatrogasne postrojbe.

-Imate podršku u radu jer ste se dokazali za vrijeme lanjskih nepogoda, radite i nadalje na obuci i pomlađivanju svojih redova- istakao je zamjenik požeško-slavonskog župana Željko Jakopović, kojemu je uručena posebna zahvalnica DVD Požega za doprinos razvoju vatrogastva.

Nikica Luladžić i Željko Rakić primili su spomenicu veteran Hrvatske vatrogasne zajednice, a diplomu višeg časnika Goran Vidaković i Kristijan Perković.

Za 40 godina aktivnosti spomenicu Županijske vatrogasne zajednice dobio je Josip Dragičević, a za 30 godina Velimir Čuljak.

Odlukom Upravnog odbora DVD Požega prijateljskom DVD Srednji Lipovac donirano je vozilo pa su im uručeni ključevi.

no images were found

Više iz kategorije