Priča kroz video prilog o Hrvatsko kulturno-umjetničkom društvu „Slavonija“ Jakšić: „Folklor nam sve znači na čega smo jako ponosi“

Autor: D.K.

Hrvatsko kulturno-umjetničko društvo Slavonija Jakšić osnovan je 1997. godine. Brojni članovi društva imaju za cilj očuvati stare običaje i napjeve te prenositi svoju ljubav prema igri, pjesmi i plesu te napjevima koje prenose na mlade generacije.

Tradiciju Jakšića i okolice HKUD Slavonija predstavlja kako na domaćim, tako i na svjetskim smotrama folklora i drugim kulturnim događanjima. Društvo broji 60 članova u četiri skupine, a pridobili su i najmlađe generacije u očuvanju napjeva, melodija, nošnji i starih običaja Slavonije – svog Paorskog kraja.

Iako u vrijeme pandemije ne nastupaju kao ranije, niti se mogu okupljati u punom broju, odlučili su zabilježiti svoju priču kroz jednu video biografiju društva gdje su predstavili svoje brojne uspjehe. Među brojnim uspjesima je organizacija smotre Pjesmom u jesen u Jakšiću, petodnevno putovanje i predstavljanje u Francuskoj, ali i nastupi diljem Hrvatske i regije te nastup u HRT-ovoj emisiji Dobro jutro, Hrvatska. U biografiji su objasnili i karakteristike nošnje koju nose.

Folklor im znači sve, kažu u videu. Pogledajte zašto imaju razloga biti ponosni i što su im planovi u bližoj i daljoj budućnosti. 

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88