Prezentacija punjenja veleučilišnog meda: “Veleučilište uz svoju djelatnost ima i pčelarsku te provodi edukacije iz područja cjeloživotnog obrazovanja odraslih za pčelare, a kao nusproizvod nastao je ovaj med”

Autor: PROMO

U prehrambenom studentskom praktikumu Veleučilišta u Požegi danas je održana prezentacija punjenja veleučilišnog meda kojoj su, uz studente prehrambene tehnologije prisustvovali i Prodekan za razvoj doc.dr.sc. Berislav Andrlić te predsjednica Povjerenstva za prodaju meda Veleučilišta u Požegi Helena Marčetić. Med čiju vrhunsku kakvoću jamči znanstveni pristup uskoro će se naći na policama veleučilišne prodavaonice u Cehovskoj ulici.

Prodavaonica vina Veleučilišta u Požegi smještena u samom središtu grada u Cehovskoj ulici, od  svečanog otvorenja u svibnju ove godine do danas, višestruko je opravdala svoje postojanje obogaćujući i kulturno-turistički portret grada. Uz vina nastala u sklopu veleučilišnog nastavnog objekta na padinama Papuka kraj Podgorja, vinoteka jedinstvena u Hrvatskoj na svojim policama od sada će imati i med, dragocjene slatke kapi zdravlja prikupljene u košnicama u sklopu pčelarske djelatnosti.

Kao i vina, i veleučilišni med odlikuje se vrhunskom kakvoćom koju jamči znanstveni pristup, naglasio je prodekan za razvoj Berislav Andrlić koji je predstavio praktikum – novouređeni objekt za primarnu proizvodnju pčelinjih proizvoda i punjenje meda. “Mi smo kao rezultat i prijašnjih projekta iz područja pčelarstva s kojima je javnost već upoznata, izradili ovaj poligon – i za Studij prehrambene tehnologije i za budući Studij gastronomije. Veleučilište, uz svoju djelatnost ima i pčelarsku djelatnost te provodi edukacije iz područja cjeloživotnog obrazovanja odraslih za pčelare, a kao nusproizvod nastao je ovaj med. Ove godine izvrcali smo 300 kilograma cvjetnog meda koji će se, nakon ovih nekoliko dana punjenja, naći na policama naše prodavaonice. Želja nam ponuditi tržištu nešto novo, ali i odgovoriti na aktualne zdravstvene izazove,” rekao je Andrlić. Kako iduće godine slijedi i Studij gastronomije objekt praktikuma koristit će se višestruko, a tema meda bit će inkorporirana u kolegije i edukacije kako bi i šira javnost bila upoznata sa svim blagodatima meda kao zdrave namirnice.

Sada će u ponudi biti cvjetni med, no već iduće godine, na policama će se, kako se nadaju u Veleučilištu naći nekoliko različitih vrsta. Vrijeme je povećane konzumacije meda, razlog više, naglasila je predsjednica Povjerenstva za prodaju meda Helena Marčetić da posjetite veleučilišnu prodavaonicu. “Med je vrijedna hranjiva namirnica koja pomaže u borbi s prehladama i gripama, a zasigurno ima blagotvorno djelovanje i u ovoj situaciji koronavirusa.”

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek