Preuranjeno raspisivanje natječaja za ravnatelja/ravnateljicu požeškog Kazališta ili?

Autor: DK

POŽEGA – U redakciju smo primili otvoreno pismo gradske vijećnice u Gradskom vijeću grada Požege Tamare Puač kojeg prenosimo u cijelosti:

Ovim pismom obraćam se ne samo građanima našega grada koje Neferović na čelu s upravnim vijećima gradskih ustanova konstantno izolira kada je riječ o javnim natječajima u ustanovama kojima  je grad osnivač, već i gradonačelniku koji bi trebao biti primjer kako je transparentnost zapošljavanja kako u Gradu tako i u gradskim ustanovama prije svega.

Kako se bliži vrijeme najlegitimnije ocjene ove gradske vlasti, a to su lokalni izbori, tako je poriv za učvršćivanjem pozicija sve veća i veća. Teško prihvatljiva im činjenica da je došlo možda vrijeme da ionako poklonjene fotelje postaju  i više nego upitne, postale su lako premostiv problem barem kada je riječ o mjestu ravnateljice gradskog kazališta.

Bit će da  je gospođa Neferović rođena s aurom ravnateljice Gradskog kazališta Požega. Sjetimo se, ne tako davno, vladajuća je većina  2013. promijenila Statut kazališta i za imenovanje ravnatelja stavila da je potrebno godinu dana radnog iskustva. Ne čak ni na rukovodećim pozicijama… samo godinu dana radnog iskustva. –dotičnu su imenovali v.d. ravnateljicom, pa smo eto, čekali pola godine da napuni uvjet od  godinu dana kako bi mogla biti ravnateljica.

Sramotno je isto da Neferović nije tražio mišljenja Povjerenstva za sukob interesa 2015. godine kada gđica Soldo postaje gđa Neferović nego mišljenje istog traži tek nakon što je shvatio mu jamu kopaju njegovi stranački kolege.

Ali da nema srama, da je bahatost i probitačnost na prvom mjestu dokaz je raspisivanje Natječaja za izbor i imenovanje ravnatelja Gradskog kazališta Požega u NN 8/2017. od 27. siječnja ove godine i to na četverogodišnji mandat 2018.-2021. Indikativno je da se takav natječaj raspiše godinu dana pred istek mandata to negdje govori kakve su namjere.

Gradonačelniče, da ste znali, da ste imali viziju, bilo kakvu drugu, osim zapošljavati ljude bez uvjeta na rukovodeća radna mjesta, mijenjati statute javnih ustanova kojima je grad osnivač kako bi se zaposlili podobni,  da ste imali viziju kako riješiti projekte koje ste si zacrtali riješiti u mandatu bez da će te iste plaćati građani još dugo, dugo poslije Vas, da ste iole htjeli transparentno i odgovorno voditi ovaj grad, vjerojatno se danas ne bi bojali za pozicije i položaje i kalkulirali godinu dana unaprijed.

Ali ne, Vi i dalje u vašem bahatom i netransparentnom stilu poštujete samo onaj dio Zakona koji vama odgovara i objavljujete natječaj za ravnateljicu Gradskog kazališta Požega, godinu dana prije isteka njezinog mandata, samo u Narodnim novinama, čak ne i na  web stranici Kazališta, a ne daj Bože na stranicama Grada, a ni slučajno u lokalnom tiskanom tjedniku kojem mjesečno izdvajate iz gradske blagajne za razne objave natječaja i oglase.

Valjda kako netko ne bi slučajno vidio još natječaj pa se i javio, i onda eto problema… ovako… izbor i imenovanje je skoro pa na dohvat ruke.

Gradonačelniče, grad se ne vodi po principu  „Čestitke, želje i pozdravi“… Grad i ustanove kojima je grad osnivač vode se odgovorno i transparentno prema građanima prije svega a ne prema sebi bliskima.

No, kao što rekoh na početku, najlegitimnija ocjena, ona od strane birača… brzo će…

U Požegi, 30.01.2017.

Tamara Puač,

Vijećnica u Gradskom vijeću Grada Požege

FOTO: Facebook GKP

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: