Prethodna je bila dobra i pozitivna, u 2017. se očekuje daljnji rast

Autor: Jelenko Topić

POŽEGA – Još jedna godina je iza nas,  za najveće požeške tvrtke bila je godina izazova, ali i dobrih rezultata. Stoga smo trojici gospodarstvenika postavili pitanja o poslovnim rezultatima ostvarenim 2016. godine, te njihovi pogledi i očekivanja u godini koja je upravo započela.

Odgovore su nam dali dipl. oec. Zdravko Jelčić, predsjednik uprave Spin Valisa d.d., zatim dipl. oec. Vinko Matijević, član uprave Plamena, te Goran Šutalo, vlasnik „Color grupe“ koja sa 550 radnika ima pet tvrtki u Hrvatskoj, te jednu u Njemačkoj.

Ocijenite poslovanje u protekloj godini?

Zdravko Jelčić, predsjednik uprave Spin Valisa d.d.

Zdravko JelčićPoslovanje Spin Valisa d.d. u 2016. Godini je bilo nešto lošije u odnosu na prethodnu godinu i to iz više razloga:pokretanje i uhodavanje novih proizvodnih linija,promjene poslovnih politika u izvozu namještaja (proizvodnja i prodaja vlastitih proizvoda i sl.), zatim reorganizacija poslovanja i dr. Zadržali smo stabilnost i likvidnost u 2016.godini te pozitivno poslovanje i zaposlenost.

Vinko Matijević, član uprave Plamena

Vinko MatijevićNaši rezultati u 2016. godini su znatno bolji nego godinu prije. Ulazne veličine troška metala, energije i kamata su bile niže, te efekti prošlogodišnjih investicija  nisu izostali. Realizacija na inozemnim tržištima naših proizvoda je porasla na 84 posto prihoda.  Uz to naše firme “kćeri” Hana, Niza i Blata d.o.o. također će ovu godinu završiti s pozitivom.

Goran Šutalo, vlasnik „Color grupe“

Goran ŠutaloZadovoljan sam, imali smo blagi rast od pet posto što je u ovim gospodarskim okolnostima dobro jer konkurencija jača i moramo se moriti. Ovi rezultati donijeli su i rast osobnih dohodaka za isti postotak.

Vaš pogled na 2017. godinu i poslovna očekivanja vaših tvrtki?

JELČIĆ – U 2017. godini očekujemo rast proizvodnje, prodaje i izvoza, kao i investicija.

MATIJEVIĆ – U slijedećoj godini imati ćemo skromnije rezultate zbog očekivanoga rasta cijena metala i dijelom energije.

ŠUTALO –Očekujem blagi rast. U ožujku na štandu od stotinu četvornih metara izlažemo nove proizvode na sajmu u Frankfurtu, a od njihovog plasmana očekujemo dobre rezultate jer su moderni i prilagođeni europskom tržištu.

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: