Preminuo Željko Pavić, poznati požeški gastronomski stručnjak i društveni radnik

Autor: Jelenko Topić

Nakon duge i teške bolesti u požeškoj bolnici u petak poslije podne preminuo je Željko Pavić, dugogodišnji gastronomski stručnjak i društveni radnik. Rođen je 31.kolovoza 1954. godine uz brodskom kraju. Osnovnu školu je završio u Lužanima, a Srednju ugostiteljsku školu u Opatiji smjer – kuhar. Dugi niz godina radio u struci u „Požeškoj dolini“ da bi u mirovinu otišao iz Hrvatskih šuma Uprava šuma Požega.

Postigao je niz zavidnih rezultata na stručnim natjecanjima pa je na državnim prvenstvima bivše države bio prvak u nekoliko kulinarskih disciplina, a na prvenstvu u Vinkovcima prvak Hrvatskog lovačkog saveza u pripremi „lovačke kotlovine“. Jedan je od organizatora je prve gastronomsko-turističke priredbe Fišijada u Požegi na kojoj je dugi niz godina bio član ocjenjivačkih povjerenstava. Predavao stručne predmete na srednjoj školi u Požegi.

Željko Pavić bio je dragovoljac domovinskog rata, a na samom ratištu tj.  na terenu organizirao pripremu hrane i to od jedene do dvije tisuće obroka dnevno.

U više navrata pripremao je odabranu hranu za dolazak visokih gostiju grada i županije kao napr. za pokojnog predsjednika Tuđmana i druge, a sudjelovao u pripremi hrane kod ustoličenja požeškog biskupa dr. Antuna Škvorčevića , dočeka hodočasnika na Leštatu itd.

Dugi niz godina bio je aktivan u sportu grada Požege kao na primjer kao član Izvršnog odbora i sponzor Rukometnog kluba „Požega“ itd.

Aktivno se bavio lovom, a lovački ispit je položio 8.prosinca 1984. godine u Požegi. Od 1992. član Lovačkog društva Jelen u Požegi gdje je obavljao mnoge funkcije kao što su član Izvršnog odbora, blagajnik i predsjednik. Za te aktivnosti odlikovan je odličjima Hrvatskog lovačkog saveza trećeg, drugog i prvog reda.

Sudjelovao u mnogim humanitarnim akcijama. Više od 12 godina se  borio e s tumorom prostate.       

Pogreb Željka Pavića bit će u ponedjeljak 2. ožujka u 15 sati na Gradskom groblju Krista Kralja u Požegi.

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88