Preminuo svećenik Mladen Hokman dugogodišnji župnik župe Buk (1975. – 1995.)

Autor: DK

Ostavio je duboki trag u duhovnom životu u župi sv. Jurja mučenika vlč. Mladen Hokman koji je punih 20 godina od 1975. – 1995. godine bio njihov pastir. Možda ga se one najmlađe generacije ne sjećaju, ali onim malo starijima u dubokom je sjećanju. Nešto manje od godinu i pol dana bio je i subsidijar župe Pleternica (1975. – 1995.).

Po odlasku iz župe Buk. od 1995. godine imenovan je župnikom župa Posavski Bregi i Lijevi Dubrovčak gdje i djelovao do umirovljenja 2019. godine.

Vlč. Mladen Hokman, rođen je 11. studenoga 1948. u Presečnom, župa Remetinec, od roditelja Marka i Ljubice Bartolec. Osnovnu školu pohađao je u Presečnom i Novom Marofu, a sjemenišnu gimnaziju na Šalati u Zagrebu. Teologiju je studirao u Zagrebu, a za svećenika je zaređen 30. lipnja 1974.

Kao umirovljeni svećenik Sisačke biskupije umro je nakon teške bolesti u srijedu 29. svibnja u 71. godini života i 45. godini svećeništva.

Sprovodna misa za pokojnog vlč. Hokmana, koju će predvoditi sisački biskup Vlado Košić, održat će se u petak 31. svibnja u 15 sati u kapeli Sv. Florijana u Presečnom, župa Oštrice (Varaždinska biskupija). Nakon mise na mjesnom groblju održat će se i sprovodni obredi.

close

Prijavi se na tjedni Newsletter!

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci:

Translate »
Postavke kolačića