Preminuo je Vidovčanin Mile Rašić dugogodišnji društveni radnik toga kraja

Autor: D.K.

Poznati Vidovčanin Mile Rašić umro je u 88. godini života. Rođen 17. srpnja 1933. godine u Bosanskoj Posavini, a daleke 1955. godine doselio se sa suprugom Anicom i kćerkom Anđom(1952.) u Vidovce gdje se 1957. godine rodio sin Nikola. Radio u Plamenu, kroz život se školovao za emajlirca i poslovođu, a od 1968.godine je u požeškom APP kao perač autobusa, kondukter, prometnik i šef poslovnice APP-a u N. Gradiški, te na kraju kao šef kontrole sigurnosti prometa odakle je 1990. umirovljen.

Dao je veliki doprinos društvenom životu Vidovaca gdje je bio predsjednik NK „Dinamo“, te u mjesnom odboru u vremenima kada se u požeškim prigradskim naseljima dosta gradilo.

Kćer Anđa živi i radi u Zagrebu, a sin Nikola, poznat kao Mika Roterdamdžija, je diplomirao sociologiju i lingvistiku, kao i magisterij znanosti u Zagrebu, te nakon nekoliko godina rada u zagrebačkim institutima za migracije i narodnosti, te za društvena istraživanja otišao je u Rotterdam gdje je postao tajnik Svjetskog esperanto saveza. Bavi se znanstvenim radom, istražujući među ostalim povijest rodnog kraja, imao je niz predavanja, te napisao brojne tekstove u niz publikacija kao što su Traženja i Požeški zbornik, Strip magazin Patak, Požeški pučki kalendar i Historia Possegana.

Pogreb Mile Rašića bit će u krugu obitelji i rodbine na mjesnom groblju u Vidovcima.

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek