Premijer Plenković u Požegi: Razvoj Slavonije je prioritetan /FOTO/

Autor: D.K.

POŽEGA – Požeško-slavonska županija 15. je po redu koju predsjednik Vlade Andrej Plenković posjećuje od početka svog mandata. Posljednji puta u posjetu Požegi Andrej Plenković, dok još nije bio premijer bio je ovoga ljeta prilikom otvorenja novouređenih požeških Gradskih bazena.

Na radnom sastanku premijer Plenković sastao se sa zastupnikom u Hrvatskom saboru Franjom Lucićem, požeško-slavonskim županom Alojzom Tomaševićem i gradonačelnikom Požege Vedranom Neferovićem. Na sastanku se između ostalog razgovaralo o ključnim prioritetima i izazovima koji su pred Požeško-slavonskom županijom i gradom Požegom. 

– Cilj ovoga sastanka je da se neposredno informiram o ključnim prioritetima i izazovima koji su pred ovom slavonskom županijom. Pojasnio sam prije svega interes Vlade RH da kroz provedbu programa stavi naglasak na projekt „Slavonija“ i kada je riječ o demografskim pitanjima, novim radnim mjestima, ulaganjima u poljoprivredu, regionalni i ruralni razvoj, kvalitetnije prometno povezivanje koje je osobito izraženo u Požeško-slavonskoj županiji. Smatram da su to ključni razvojni ciljevi u sljedećim godinama i u radu moje Vlade – rekao je premijer Plenković.

Na sastanku se, između ostaloga, razgovaralo i o aktualnim projektima u gradu Požegi, a premijer je istaknuo kako će Vlada nastojati pomoći da se kvalitetni projekti adekvatno financiraju, što kroz europska sredstva, što kroz direktni angažman hrvatske Vlade.

– Drago mi je da sam iz prve ruke čuo o svim projektima na kojima su se kolege trudili i radili proteklih godina. Osobito kada je riječ o postignućima na razini grada od poduzetničkog inkubatora, Trga sv. Terezije, dovršetka Glazbene škole i čitavog niza drugih aspekata koji i Požegu ali i cijelu Zlatnu dolinu čine atraktivnom – dodao je Plenković.

Nakon radnog sastanka u društvu požeškog gradonačelnika Vedrana Neferovića i požeško-slavonskog župana Alojza Tomaševića, premijer Plenković je obišao novouređeni Trg sv. Terezije Avilske nakon čega je nazočio sjednici Županijskog odbora Hrvatske demokratske zajednice.

/Foto: D.Mirković /

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci:

Translate »