Prekrasnu požešku šetnicu prekriva trava i korov iz kojih izlaze zmije i gušteri – Hrvatske vode čekaju „planirani“ termin košnje?! /FOTO/

Autor: D.K.

-Zbog čega ne napišete našu stvarnost. Nije me briga tko je odgovoran, ali ja sam doživjela pravi šok. Uživala sam danas u šetnji našom požeškom šetnicom. Bilo je prekrasno vrijeme nisam ni slutila da bi se ispred mene mogla pojaviti ne baš mala zmija. Ne pada mi na pamet više šetnja šetnicom dok se ne pokosi trava. Ovo je katastrofa – riječi su naše čitateljice koja nam je poslala nekoliko fotografija i opisala svoju situaciju.

Otišli smo se i sami uvjeriti je li doista tako. Razočarali smo se. Prizor i gori. Šetnica zarasta u travu, oko klupa gdje bi se moglo malo sjesti i predahnuti također trava. Nećemo pogriješiti ako upotrijebimo da je to ruglo našeg grada. Odgovornost je na Hrvatskim vodama koje bi trebale održavati urednost oko šetnice i uz vodotok.

Ne bi li trebalo biti sve uredno, čisto i pokošeno? Koriste li odgovorni iz Hrvatskih voda situaciju u gradu Požegi i vacum prostor i preuzimanje vlasti i stupanje na dužnost novog gradonačelnika? A što rade pročelnici? Tko im brani da barem oni reagiraju i zatraže da se nešto poduzme?

Moglo bi se postaviti još tisuću pitanja. Možemo samo čekati i vidjeti koliko će još dugo trebati da se uz šetnicu i vodotok Orljave pokosi trava i da bude ugodno šetati nasipom koji je zapravo za tu svrhu i uređen. Ništa bolje nije ni na šetnici uz Veličanku.

Više iz kategorije