Preko 200 motorista-bikera i ove godine u Zakorenju

Autor: D.K.

ZAKORENJE – I ove je godine za “Baj Ivu” iz Zakorenja, jučer bio jedan od njegovih sretnijih dana u njegovom životu jer je nastavljena tradicija, održavanje “Moto kestenijade” 9. godinu za redom. Ove se godine u Zakorenju okupilo preko 200 zaljubljenika u motocikle, bikera, koji su došli iz raznih krajeva, Zagreba, Nove Gradiške, Kutine, Novske, Bjelovara, Đakova Osijeka i drugih mjesta.

Ivo Lončarević, bolje poznat po nadimku “Baj Ivo” sasvim je slučajno prije sada već devet godina pozvao na malu feštu svoje prijatelje, motocikliste, na kojoj ih je počastio pićem i kestenima koje sam sakuplja. Inače “Baj Ivo” rado odlazi na brojne moto susrete na kojima je stekao i upoznao mnogo prijatelja koji mu sada iz poštovanja prema njemu uzvraćaju dolaskom, kod njega u njegovo selo, želeći s njim provesti ugodne trenutke kao i sa svim drugima prijateljima koji se čestu susreću na sličnim manifestacijama.

Đuro Gašpar i Ivo Lončarević (Baj Ivo)

-I ja sam inače biker motorista, ovdje sam iz Zakorenja, pomašemo našem “Baj Ivi” u organizaciji “Moto kestenijade” koja je ove godine 9. za redom. Ovom manifestacijom želimo malo i promovirati selo. Evo kao što vidite i danas su se okupili brojni bikeri a ova manifestacije je ujedno i na neki način zatvaranje moto sezone u Požeštini. U organizaciji nam pomognu suseljani. Našim prijateljima koji su došli ponudit ćemo pečene kestene i grah a piće će se moći kupiti po promotivnim cijenama – rekao nam je jedan od organizatora 9. Moto kestenijade Đuro Gašpar koji je naglasio i kako je okupljanje motorista prvenstveno iz razloga što njihov “Baj Ivo” obiđe 20-ak moto susreta po Slavoniji i drugim mjestima gdje ga svugdje ljudi počaste. Ivo je došao na ideju da kad on nakupi kestene da pozove te svoje prijatelje i kako bi se organizirala danas ova već tradicionalna manifestacija.

Zanimljiva manifestacija koja ulazi u prvo desetljeće okupljanja potrajala je dugo u noć uz ugodno druženje na kojoj su se prisjećali ovogodišnjih susreta i zanimljivih situacija za koje ne daju da se otmu od zaborava.

no images were found

 

 

Više iz kategorije