Predstoje nam ulaganja iako je dug Kutjeva veliki

Autor: Jelenko Topić

Josipa Miličević za govornicom 2KUTJEVO – Jedan od kandidata za novog gradonačelnika kutjeva na predstojećim izvanrednim  lokalnim izborima je JOSIPA MILIČEVIĆ, iza koje stoji stranka Hrvatski demokratski savez Slavonije i Baranje (HDSSB).

Ekskluzivno za portal pozega.eu govorila je u perspektivama razvoja grada i okolnih naselja jer smatra da su ulaganja neminovnost unatoč činjenici da je grad dosta zadužen.

-Zapisnik o primopredaji između dosadašnjeg gradonačelnika i povjerenice Vlade RH za grad Kutjevo pokazuje da se dug mjeri u milijunima kuna i iznosi više od šest milijuna – ističe Josipa Miličević. Dodala je da samo dug prema HEP-u iznosi 277 tisuća kuna zbog čega je bila isključivana javna rasvjeta u naseljima.

U nastavku je upozorila da od najavljenih ulaganja na lokacijama u Gospodarskoj zoni Kutjeva očigledno nema ništa.

-Mi planiramo tu dovesti investitore i ponuditi im povoljne uvjete za razvoj čime bi osigurali otvaranje radnih mjesta i zapošljavanje-kaže u nastavku Josipa Miličević dodavši da će se nastaviti komunalno opremanje zemljišta u toj zoni radi stvaranje mogućnosti za dolazak novih ulagača.

Njena stranka i ona kao kandidatkinja za najodgovorniju funkciju u kutjevačkom kraju smatraju da okosnica razvoja Kutjeva i okoline treba biti poljoprivreda, posebice vinogradarstvo, vinarstvo, ratarstvo i voćarstvo, zatim turizam, te prerađivačka industrija naslonjena na proizvode iz tih grana agrara.

-Poseban problem na našem području je nedostatak suradnje grada sa mjesnim odborima jer jednostavno nije bilo komunikacije, a bez toga nema napretka naših naselja i podizanja društvenog standarda u njima- naglasila je josipa Miličević. Dodaje da je do sada grad davao male potpore mjesnim odborima pa su izostale aktivnosti. Po  njenim riječima od 17 mjesnih odbora na području grada i okolnih naselja u čak devet su predsjednici članovi HDSSB-a što bi njenim izborom na čelnu funkciju grada Kutjeva moglo osjetno poboljšati djelotvornost rada i donijeti značajne pomake. Primjerice Gradište, kao jedno od većih naselja, nema društveni dom, a  dio ceste je makadamski pa djeca  moraju hodati po blatu polazeći nastavu u tamošnjoj Područnoj školi.

Na kraju razgovora se osvrnula i na rad udruga rekavši da one moraju dobiti sredstva barem za svoje osnovne aktivnosti da se ne dogodi kao što je to sada slučaj da primjerice vatrogasci DVD Bektež imaju vatrogasno vozilo, ali zbog nedostatka novca ono nije registrirano pa se ne može koristiti u slučaju požarne intervencije!

close

Prijavi se na tjedni Newsletter!

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Translate »
Postavke kolačića