Predstavnici HDZ-a Požeško-slavonske županije položili vijenac

Autor: D.K.

POŽEGA – Danas su na groblju Sv. Ilije u Požegi, kod centralnog križa, predstavnici HDZ-a Požeško-slavonske županije položili vijence povodom Europskog dana sjećanja na žrtve totalitarnih i autoritarnih režima.

Polaganju vijenaca su bili nazočni potpredsjednici Županijskog odbora HDZ-a Antonija Jozić i Ante Šolić,župan Požeško-slavonske županije Alojz Tomašević, njegovog zamjenika Ferdinand Troha, načelnik općine Velika Vlado Boban te gradonačelnik Grada Požege Vedran Neferović sa svojim zamjenicima Darkom Puljašićem i Marijom Pilonom. 

Obilježavanjem Europskog dana sjećanja na žrtve svih totalitarnih i autoritarnih režima, Hrvatska se pridružila zemljama članicama EU-a kojima se, na preporuku Europskog parlamenta, potiče na promišljanje osjetljivih i kompleksnih pitanja zajedničke povijesti i njezina očuvanja kako bi sljedeće generacije mogle iz nje učiti i graditi suživot na temeljima demokracije i uvažavanja temeljnih prava. Europski je parlament preporučio da svaka zemlja prilagodi vrijeme i način obilježavanja sjećanja na žrtve totalitarnih režima vlastitoj povijesti i tradiciji. Hrvatska se tako pridružila zemljama koje 23. kolovoza obilježavaju Europski dan sjećanja na žrtve totalitarnih i autoritarnih režima

U slobodnom svijetu na današnji dan organizirali su se prosvjedi pod nazivom “Dan crne vrpce” s ciljem upoznavanja svijeta o prikrivanju zločina. 

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot