Predstavnici HDZ-a Požeško-slavonske županije položili vijenac

Autor: D.K.

POŽEGA – Danas su na groblju Sv. Ilije u Požegi, kod centralnog križa, predstavnici HDZ-a Požeško-slavonske županije položili vijence povodom Europskog dana sjećanja na žrtve totalitarnih i autoritarnih režima.

Polaganju vijenaca su bili nazočni potpredsjednici Županijskog odbora HDZ-a Antonija Jozić i Ante Šolić,župan Požeško-slavonske županije Alojz Tomašević, njegovog zamjenika Ferdinand Troha, načelnik općine Velika Vlado Boban te gradonačelnik Grada Požege Vedran Neferović sa svojim zamjenicima Darkom Puljašićem i Marijom Pilonom. 

Obilježavanjem Europskog dana sjećanja na žrtve svih totalitarnih i autoritarnih režima, Hrvatska se pridružila zemljama članicama EU-a kojima se, na preporuku Europskog parlamenta, potiče na promišljanje osjetljivih i kompleksnih pitanja zajedničke povijesti i njezina očuvanja kako bi sljedeće generacije mogle iz nje učiti i graditi suživot na temeljima demokracije i uvažavanja temeljnih prava. Europski je parlament preporučio da svaka zemlja prilagodi vrijeme i način obilježavanja sjećanja na žrtve totalitarnih režima vlastitoj povijesti i tradiciji. Hrvatska se tako pridružila zemljama koje 23. kolovoza obilježavaju Europski dan sjećanja na žrtve totalitarnih i autoritarnih režima

U slobodnom svijetu na današnji dan organizirali su se prosvjedi pod nazivom “Dan crne vrpce” s ciljem upoznavanja svijeta o prikrivanju zločina. 

Više iz kategorije