Požega.eu
Promjena teme
Prijava
Pretraži Požega.eu

Predstavnici devet komunalnih društava u Požegi raspravljali o novim obvezama i cijenama u gospodarenju otpadom

PRIJE 6 GODINA
TEKST: D.K.

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prilagodba teksta
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED
Požega.eu | Predstavnici devet komunalnih društava u Požegi raspravljali o novim obvezama i cijenama u gospodarenju otpadom Požega.eu | Predstavnici devet komunalnih društava u Požegi raspravljali o novim obvezama i cijenama u gospodarenju otpadom

PRIJE 6 GODINA
TEKST: D.K.

Prilagodba teksta ▼
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PROREDPOŽEGA - Održan je radni sastanak predstavnika devet komunalnih društava: Unikom Osijek, Nevkoš Vinkovci, Čakom Čakovec, Odlagalište Nova Gradiška, Univerzal Đakovo, Komunalac Slavonski Brod, Flora VTC iz Virovitice, Čistoća Županja i Komunalac Požega d.o.o.

Raspravljalo se o aktualnim promjenama u načinu gospodarenja komunalnim otpadom u Republici Hrvatskoj i, vezano za to, promjenama koje se stavljaju pred jedinice lokalne samouprave, komunalna društva i korisnike usluga sakupljanja otpada.

Poseban je osvrt bio na Odluci o načinu pružanja javne usluge prikupljanja miješanog komunalnog otpada i biorazgradivog komunalnog otpada koju su jedinice lokalne samouprave bile obvezne donijeti do 31. siječnja 2018. godine, novim obvezama komunalnih društava i na prijedloge budućih cjenika obavljanja usluga.

Uredba o gospodarenju komunalnim otpadom, donesena je u svibnju prošle godine i krenula je u primjenu 1. studenog. Rok za prilagodbu je tri mjeseca i u tom periodu tvrtke zadužene za čistoću moraju odrediti način naplate odvoza, ali i dostaviti kante kako bi se otpad mogao razvrstavati./Izvor: Komunalac Požega d.o.o./

Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.