Predstavnici devet komunalnih društava u Požegi raspravljali o novim obvezama i cijenama u gospodarenju otpadom

Autor: D.K.

POŽEGA – Održan je radni sastanak predstavnika devet komunalnih društava: Unikom Osijek, Nevkoš Vinkovci, Čakom Čakovec, Odlagalište Nova Gradiška, Univerzal Đakovo, Komunalac Slavonski Brod, Flora VTC iz Virovitice, Čistoća Županja i Komunalac Požega d.o.o.

Raspravljalo se o aktualnim promjenama u načinu gospodarenja komunalnim otpadom u Republici Hrvatskoj i, vezano za to, promjenama koje se stavljaju pred jedinice lokalne samouprave, komunalna društva i korisnike usluga sakupljanja otpada.

Poseban je osvrt bio na Odluci o načinu pružanja javne usluge prikupljanja miješanog komunalnog otpada i biorazgradivog komunalnog otpada koju su jedinice lokalne samouprave bile obvezne donijeti do 31. siječnja 2018. godine, novim obvezama komunalnih društava i na prijedloge budućih cjenika obavljanja usluga.

Uredba o gospodarenju komunalnim otpadom, donesena je u svibnju prošle godine i krenula je u primjenu 1. studenog. Rok za prilagodbu je tri mjeseca i u tom periodu tvrtke zadužene za čistoću moraju odrediti način naplate odvoza, ali i dostaviti kante kako bi se otpad mogao razvrstavati.

/Izvor: Komunalac Požega d.o.o./

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88