Predstavljeno zapovjedno vozilo požeškog HGSS-a: “To je mobilni ured u kojem mogu raditi dva operativca i koordinirati sa snagama na terenu” /FOTO/

Autor: S.P.

U prostoru HGSS Stanica Požega održana je prezentacija novog zapovjednog vozila s pripadajućom opremom vrijednog gotovo 400 tisuća kuna. S novim mogućnostima, opremom i tehnologijama kojima požeški HGSS-ovci raspolažu upoznati su i predstavnici općina, gradova i Požeško-slavonske županije koji su sudjelovali u realizaciji ovog vrijednog projekta.

Novo zapovjedno vozilo koristit će u redovnim aktivnostima, gotovo potpuno je opremljeno i spremno za sve izazove, naglasio je

“To je praktički mobilni ured u kojem mogu raditi naša dva operativca i koordinirati sa snagama na terenu. Kod velikih potraga gdje imamo veliki broj tragača moramo sve organizirati na terenu i voditi te ljude, a sada, s ovim vozilom nećemo imati problema kakve smo do sada imali. Osim toga, možemo koristiti sustave bespilotnih letjelica te u vozilu pratiti sve aktivnosti koje se vide iz zraka, ” rekao je pročelnik Hrvatske gorske službe spašavanja Stanica Požega Josip Kraker.

Vrijednost vozila je 248 tisuća kuna, a u uređenje i opremanje do sada je uloženo oko 160 tisuća kuna, no realizacija takvog projekta bila bi nezamisliva bez podrške s državne razine te svih jedinica lokalne samouprave i Županije.

Velika je podrška i Ravnateljstva civilne zaštite, Službe civilne zaštite Požega, naglasio je voditelj Slavko Marinac.

“Zakonom je propisano da je Gorska služba spašavanja jedna od najbitnijih operativnih snaga u sustavu Civilne zaštite i bilo je potrebno obaviti nabavku ovakvog zapovjednog vozila. Ponosni smo jer je ovo jedno od najopremljenijih vozila u Hrvatskoj s najnovijim tehničkim mogućnostima. Onog trenutka kada dobijemo poziv u Centar 112 i zahtjev za aktiviranjem gorske službe spašavanja, u vrlo kratkom vremenu možemo ih uputiti na teren te neovisno potpuno raditi i više dana bez potrebe vezanja uz čvrste objekte ili boravka u šatorima,” pojasnio je Marinac.

Kao najveća jedinica lokalne samouprave Grad Požega preuzeo je dio financiranja ovog projekta, a podrška Grada neupitna je i dalje, naglasio je gradonačelnik Požege i saborski zastupnik Darko Puljašić.

“Ovo je samo jedna od akcija koje provodimo s HGSS Stanica Požega i Centrom 112, jer svi se trudimo zajedničkim snagama osigurati našim građanima siguran okoliš, ali učinkovitu pomoć i u onim iznimnim situacijama kada se pojave prijetnje i životu i imovini. Ovim poboljšavamo kvalitetu sigurnosti naših sugrađana ne samo na području Grada Požege već i cijele županije pa i šire,” naglasio je gradonačelnik Puljašić.

Ponos i zadovoljstvo iskazao je i požeško-slavonski župan Alojz Tomašević. “Gotovo 400 tisuća kuna uloženo je u ovo vozilo, a naša financijska podrška prisutna je i dalje, za dodatno opremanje. Važno je naglasiti kako ovo vozilo može poslužiti u svim situacijama pa ako je potrebno i Domu zdravlja, bolnicama te ostalim hitnim službama. Vozilo je jedinstveno, izvrsno opremljeno, a tako ćemo raditi i u budućnosti – kada nešto nabavljamo mora biti vrhunsko jer tako možemo pružiti vrhunsku uslugu i sigurnost našim građanima,” zaključio je župan Tomašević.

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek