Predstavljeni kandidati HDZ-a V. izborne jedinice: „Mi smo jedni od vas, uz vas smo jer bez vas ne vrijedimo“ /FOTO/

Autor: PROMO

Pred okupljenim predstavnicima medija i stranačkim prijateljima, u Bukovlju, kod Slavonskog Broda predstavili su se kandidati HDZ-a V. izborne jedinice koji će se svojim imenom i prezimenom te dosadašnjim djelima „boriti“ za glasove birača kako bi dobili povjerenje birača i bili njihov glas kroz četiri godine u Hrvatskom saboru.

U V. izbornoj jedinici manje-više poznati su javnosti kandidati HDZ-a Zdravko Marić Mario Banožić i Josip Aladrović, Pero Ćosić, Marijana Balić, Mladen Karlić, Darko, Puljašić, Danijel Marušić, Nikola Mažar, Ankica Zmaić, Josip Šarić, Anamarija Blažević, Ljubica Maksimčuk i Stevo Culej.

Požeško-slavonsku županiju predstavljaju Josip Aladrović, aktualni ministar rada i mirovinskog sustava, Darko Puljašić, gradonačelnik Požege i Anamarija Blažević, gradonačelnica Pakraca.

Nositelj liste je Zdravko Marić, aktualni ministar financija koji po drugi puta ima čast biti, kako je rekao prvi među jednakima i braniti HDZ-ove boje Požeško-slavonske, Brodsko-posavske i Vukovarsko-srijemske županije.

Zdravko Marić

Predstavljajući se Zdravko Marić je naglasio kako njih četrnaest tvori najjaču listu u V. izbornoj jedinici.

-Prije nešto manje od četiri godine stajao sam za govornicom sličnom ovoj. Tada nismo mogli ni predvidjeti sve dodatne izazove koji će se pojaviti, ali mislim da smo, unatoč njima, uspjeli isporučiti ono što smo rekli i obećali, ono na što smo se obvezali pred biračima i građanima – rekao je predstavljajući se u uvodu te u nastavku pohvalio ojačanom fiskalnom decentralizacijom kojom su se izravno slavonskim gradovima, općinama i županijama proračuni gotovo udvostručili, čime su ojačane njihove pozicije za provođenje raznih komunalnih i infrastrukturalnih projekata.

-Prva reforma ove Vlade bila je porezna. Kroz porezni sustav željeli smo olakšati uvjete poslovanja i na taj način stimulirati povećanje plaća. Učinili smo više od obećanog. Smanjili smo porez na dobit, porez na dohodak, porez na dodanu vrijednost, ukupno smo porezno rasteretili državu, odnosno, građane za preko devet milijardi kuna – rekao je Zdravko Marić.

Josip Aladrović

Aktualni ministar rada i mirovinskog sustava Josip Aladrović predstavljajući se naglasio je kako je teško govoriti o vlastitim uspjesima.

-Kada ste ministar u Vladi, nije teško govoriti o uspjesima te Vlade, uspjesima naših lokalnih načelnika, gradonačelnika i župana. HDZ je uvijek bio uz Slavoniju i pokazivao koliko je ona strateška odrednica Hrvatske, a Slavonija je pokazala koliko to cijeni. Trenutno smo na rekordno visokoj stopi zaposlenosti i svi ekonomski pokazatelji su pozitivni. U kriznim vremenima očuvali smo radna mjesta. Ponudili smo i jamčili sigurnost što smo i postigli – rekao je Josip Aladrović.

Darko Puljašić

Darko Puljašić, gradonačelnik Požege koji je 7. na listi za u V. izbornoj jedinici rekao je da kao prvi čovjek grada u ima privilegiju komunicirati sa svim mojim sugrađanima – od bakice na tržnici do obrtnika, privrednika, glazbenika, učitelja, studenata….

-Ono što danas mogu reći, je to da se u mojoj županiji provodi milijardu i 600 milijuna kuna vrijednih projekata. Imao sam priliku biti u izvršnoj vlasti grada od 2013. godine i vidjeti što netko ne zna, neće i ne razumije. Ova lista nudi to da će svi ljudi s nje najbolje s razgovarati s građanima, prenijeti i zastupati interese. Mi smo jedni od vas, uz vas smo jer bez vas ne vrijedimo. Imamo poruku – Slavonija je branila, Slavonija je hranila i Slavonija ima priliku dobro živjeti – naglasio je Darko Puljašić.

Anamarija Blažević

Po prvi puta na listi za Hrvatski sabor ispred HDZ-a je aktualna gradonačelnica Pakraca Anamarija Blažević koja je naglasila kako dolazi iz grada heroja te da joj je jako stalo da priče iz Domovinskog rata budu istinite, da se zaštiti dignitet Domovinskog rata i branitelja.

-Kao majci dvoje djece, stalo mi je i do toga da imamo neradnu nedjelju, a u svom radu uvijek se usmjeravam prema osobama s invaliditetom. Važno mi je da budu integrirani u naše društvo. Kontinuitet rasta Pakraca rezultat je HDZ-ove vlasti – rekla je Anamarija Blažević.

Okupljenima su se obratili i kandidati na listi iz Vukovarsko srijemske županije, Mario Banožić, Marijana Balić, Mladen Karlić, Nikola Mažar, Josip Šarić i Stevo Culej te Brodsko-posavske Pero Ćosić, Danijel Marušić, Ankica Zmaić i Ljubica Maksimčuk.

Foto: D. Krstanović [FAG id=276196]

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek