Predstavljena monografija o pedesetoj obljetnici Glazbene škole Požega

Autor: S.P.

U Glazbenoj školi Požega danas je predstavljena monografija o pedesetoj obljetnici Škole. Ravnatelj škole Alen Kovačević, urednik monografije i profesorica u školi Branka Horvat i recenzentica dr. sc. Vesna Vlašić, ravnateljica požeške Gimnazije.

Monografija prati tragove požeške glazbene prošlosti, donosi sadašnjost, ali i pouzdane temelje i smjernice za sigurnu glazbenu budućnost, rečeno je na predstavljanju. “Ovo je naš ponos, knjiga u koju su utkane sve lijepe stvari koje su nam se dogodile u ovih 50 godina postojanja. Zahvaljujući predanosti i ustrajnosti mog prethodnika Veljka Valentina Škorvage, zbog stručnosti svih naših profesora i iznimnog talenta većine naših učenika, danas imamo školu u ovom formatu, ustanovu s oko 70 uglavnom visokoobrazovanih kadrova i koju pohađa preko 550 učenika. osnovno, pripremno i srednje obrazovanje, a s preko 70 organiziranih koncerata u jednoj školskoj godini sudjeluje u kulturnom životu svoje okoline “, rekao je ravnatelj Kovačević.

Dodao je kako su na raznim natjecanjima postignute vrijedne nagrade, a visok postotak upisanih studenata glazbenih studija vjerodostojni su pokazatelji kvalitetnog rada, koji je punu potporu našao u Požeško-slavonskoj županiji kao osnivaču i gradu Požegi.

„Monografija koja je pred vama prati tragove požeške glazbene prošlosti, naime one dijelove koji se bave organiziranom nastavom glazbe, od prvih oblika organizirane nastave glazbe 60-ih, osnivanja Osnovne glazbene škole 1970. godine, širenja srednjeg obrazovanja do uspostavljanja područnih odjela. u novoj zgradi ”, rekla je urednica Branka Horvat, dodavši da monografija sadrži i biografije prethodnih ravnatelja Vladimira Mundjara i Veljka Valentina Skorvage,„ osobnu iskaznicu ”škole, opis značajnih projekata, humanitarnih aktivnosti i kurikuluma.

„Duša cijele ove monografije odlomak je koji govori o stručnim odjelima škole gdje su predstavljeni brojni zaposlenici koji su radili posljednjih 50 godina, kao i pročelnici koji u monografiji predstavljaju rad svog odjela. Postoje i orkestri i zborovi Glazbene škole po kojima smo prepoznatljivi jer u glazbenim krugovima kažu da malo koja škola ima tako velik broj ansambala pa su pronašli svoje mjesto i predstavljaju se svojim programima i rezultatima “, rekao je urednik Horvat. .

„Glazbena škola Požega cijeloj je javnosti predstavila svoju priču o uspjehu, koju nastavlja. Pratimo razvoj Škole od njenih početaka, prvih instrumenata, zborova, orkestara koji su, zahvaljujući ambicijama ravnatelja, ustrajnosti profesora i učenika, te njihovom sinergijom razvili Glazbenu školu Požega, tu nezaobilaznu točku na umjetničkoj i kulturnoj karti Hrvatske “, rekao je recenzent. sc. Vesna Vlašić dodavši kako posebnost Škole nije samo u uspješnom obrazovanju mladih glazbenika već i u stvaranju kvalitetne glazbene publike.
S dr. sc. Vlašić, recenzent monografije je i prof. dr. sc Zlata Živaković-Kerže. Monografija na 120 stranica uključuje brojne fotografije autora Vladimira Mandića, Foto Šunje i Foto Kaće, a kao što je spomenuto, ova spomen-monografija zasigurno će biti ne samo doprinos proučavanju kulturnog i glazbenog života Požege, već i putokaz za buduće generacije.

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88