Predstavljena kandidatkinja za gradonačelnicu Pleternice Marija Šarić, njen zamjenik Domagoj Katić, te kandidati za Gradsko vijeće

Autor: PROMO
blank

– Razgovarajući gdje bih održala predstavljanje kandidature, odlučila sam se upravo za ovu lokaciju, jer sam s ovog mjesta prije gotovo osam godina krenula služiti svome gradu. Prvi veliki projekt u kojem sam sudjelovala u završnici bio je upravo Dječji vrtić Tratinčica, za Dan grada i blagdan sv. Nikole 2013. godine – istakla je to na simboličnom mjestu ispred objekta vrtića sadašnja direktorica Poduzetničkog centra Pleternica (PLINK) i kandidatkinja HDZ-a za gradonačelnicu Marija Šarić. Tom su prigodom predstavljeni kandidati za Gradsko vijeće, te kandidat za njenog zamjenika Domagoj Katić.

Predsjednica Gradskog odbora HDZ Pleternica i sadašnja gradonačelnica Pleternice Antonija Jozić, koja je na predstojećim izborima kandidatkinja je za požeško-slavonsku županicu čime ona funkciju gradonačelnice ustupa svojoj najbližoj suradnici kroz dva mandata.

-Kroz osam godina sam se trudila opravdati povjerenje i iskoristi ih za napredak našeg grada, stvarati povoljno poslovno okruženje za razvoj gospodarstva i osigurati sredstava za naše projekte, a tih projekata je bilo u vrijednosti gotovo 600 milijuna kuna. Bilježi se 351 novo radno mjesto, a od prošle godine povećava nam se i broj novorođene djece. Sve su to uzlazni trendovi, kao rezultat rada ove gradske uprave i Vlade RH, no isto tako i velike upornosti i nesebičnog davanja svom gradu – istakla je Antonija Jozić i dodala da namjeravaju nastaviti  ovakvim radom.

blank

-Naša i moja kandidatkinja za gradonačelnicu Pleternice je Marija Šarić, direktorica Poduzetničkog centra Pleternica. To je osoba koju će te često zateći vikendom kako u PLINK-u završava projekte i priprema predmete, te novi radni tjedan. Bila je stalno prisutna u svim projektima koje smo provodili u našem gradu, osoba koja je svojim trudom i angažmanom pripremala projekte poduzetnicima, obrtnicima, poljoprivrednicima, udrugama, ustanovama i gradu. Netko tko je bdio nad svakim eurom naših projekata, kako bi se uspješno proveli i svaki euro iskoristio, osoba koja uspješno upravlja timovima ljudi, koja motivira i inspirira, koja itekako poznaje financijsko poslovanje, strateško planiranje i planove – nastavila je gospođa Jozić dodavši da je ona potpuno spremna preuzeti vođenje  grada i nastaviti tempom koji smo zadali, a nas dvije ćemo u suradnji s gradonačelnicima i načelnicima nastaviti dalje zajednički razvijati Pleternicu i županiju.

-I zato Marija! – zaključno je poručila Antonija Jozić. Potom se na predstavljanju obratila gospođa Marija Šarić, kandidatkinja HDZ-a za prvu osobu Pleternice kazavši da je nakon izgradnje vrtića teško pobrojati sve projekte koje su proveli. Krenuli su završetkom i otvaranjem po jednog velikog objekta svake godine, a zadnjih nekoliko godina taj se broj utrostručio.

blank

-Kapitalni projekti mijenjaju vizuru našeg grada, ali posebno me vesele manji projekti poput domova, dječjih igrališta i izletišta za druženje. Svi susreti i osmjesi s našim najstarijima kroz projekte dnevnog boravka i pomoći u kući, projekti koje smo proveli s udrugama i puno toga što je donijelo puno rada, ali i puno radosti i zadovoljstva. To su rezultati zajedničkog rada gradonačelnice, zamjenika gradonačelnice, tima gradske uprave, tima PLINK-a, naših udruga i sugrađana – kazala je Marija Šarić. Najavila je nastavak takvog rada već dan nakon izbora. -Bit će mi neobično u Gradskoj kući na kolegiju reći „Dobro jutro, Antonija“, no reći ću putem telefona „Dobro jutro, županice“. Uvjerena sam da ćemo zajedno nastaviti razgovarati o svemu što će ovu županiju, te sve općine i gradove, pa i Pleternicu, činiti mjestom prosperiteta i mjestom ugodnog življenja – istakla je na kraju Marija Šarić.

Kandidati za Gradsko vijeće su: nositeljica liste Antonija Jozić, a onda slijede 2. Anto Barbarić(Pleternica), Ivan Vukoja(Pleternica), Anamarija Petković(Pleternica), Josip Kalan (Brodski Drenovac), Valentin Petranović(Zagrađe), Marko Markota(Pleternica), Nikola Raguž(Gradac), Mario Slatina(Sulkovci), Zdravko Novak(Srednje Selo), Branka Leist (Resnik), Helena Matošević(Frkljevaci), Josip Baltić(Ratkovica), Andrijana Dravec Balog (Pleternica) i Marina Keč Pejnović(Sesvete).

Tekst: J. Topić – Foto: D. Mirković

Komentiraj:

blank