Predstavljen prvi album duhovne glazbe “Mariji u susret” /FOTO/

Autor: D.M.

POŽEGA – Udruga medicinskih sestara i tehničara Požeške biskupije 20 obljetnicu postojanja obilježila je između ostalog i glazbenim događajem. Naime, njihov Pjevački zbor “Immaculata” izdao je i predstavio prvi album duhovne glazbe pod nazivom “Mariji u susret”. Na svečanosti u Dvorani Sv.Terezije Avilske u Požegi uz članove zbora i Udruge bili su i predstavnici društvenog, političkog i duhovnog života grada i županije, te rodbina i prijatelji pjevača.

msgr. Josip Krpeljević, generalni vikar Požeške biskupije

Prisutne je u ime biskupije i požeškog biskupa, msgr.dr. Antuna Škvorčevića pozdravio msgr. Josip Krpeljević, generalni vikar dok je o radu Udruge govorila predsjednica Mira Iličić. Tako smo doznali da je zbor održao brojne koncerte u zemlji i inozemstvu, a okupio se na incijativu sestre Marije Paveljak.

Marija Ilić, predsjednica Udruge medicinskih sestara i tehničara Požeške biskupije

Prvi zborovođa je bila Ivanka Pečur, a u zadnjih desetak godina vodi ga Tomislav Jurić. Album je namijnjen humanitarnim akcijama pa će novac dobiven prodajom biti darovan djeci Afrike, točnije biskupiji Nougaundere u Kamerunu, istakla je predsjednica Ilić.

Album i 13 novih pjesama predstavio je zborovođa Tomislav Jurić. Riječ je duhovnim skladbama marijanskog napjeva. Skladbe su snimljene u požeškoj katedrali, a tehnički dio je obavio tonski studio Zvjezdana Marijanovića.

Na plemenitoj akciji Udruge zahvalio je misionar Karlo Prpić koji je živio i službovao 27 godina u Kamerunu. Dobiveni novac bit će namijenjen djeci koja najviše pate od siromaštva, gladi i brojnih egzotičnih bolesti u toj afričkoj zemlji.

Na kraju je zbor otpjevao nekoliko novih pjesama, a najzaslužniji su dobili CD s pjesmama i cvijeće. 

/Foto: D.Mirković /

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: