PREDSTAVLJEN POŽEŠKI PUČKI KALENDAR 2020.: Dokument vremena koji čuva zavičajnost i tradiciju svoga kraja /FOTO/

Autor: D.K.

-Požeški pučki kalendar je dokument vremena i kronika godišnjih zbivanja, a u mome djetinjstvu roditelji su pazili na zavičajnost i držali do tradicije tako da je kalendar zauzimao počasno mjesto u kuhinji i to nadohvat ruke da ga u svakom trenutku možemo pročitati i potražiti nešto korisno u njemu – kazala je prof. Ekonomske škole Lidija Gerstman predstavljajući Požeški pučki kalendar za 2020. godinu i dodala da su se u domaćinstvima čuvali i kalendari kroz prethodne godine tako da smo uz njih odrastali i kroz djetinjstvo čitali ono što nam je bilo pri ruci.

Predstavljanju su nazočili zamjenik gradonačelnika Požege Ferdinand Troha, predsjednik Gradskog vijeća Kutjeva Ivica Ribičić, županijski vijećnik Bruno Horvat, te brojni suradnici, a tijekom druženja zabavljali su ih mladi tamburaši De Gotho iz Grabarja.

-Kroz ove godine urednik Topić je svome gradu redovno priređivao ovo djelo koje je korisno za svakoga i ima veliki zadatak očuvanja tradicije i identiteta pa je grad Požega neizmjerno zahvalan za takve napore – istakao je pozdravljajući sudionike promocije zamjenik gradonačelnika Ferdinand Troha.

Županijski vijećnik Bruno Horvat također je izrazio zahvalnost za uloženi trud kroz godine kako bi kalendar redovno izašao u javnost, a dodaje da bi mnogo stvari ostalo zatvoreno za javnost kada ne bi bilo Požeškog pučkog kalendara. Ponovo je predložio da grad Požega uredniku dodijeli Nagradu za životno djelo.

Požeški pučki kalendar za 2020. godina na više od 180 stranica donosi mnogo aktualnosti iz lokalne samouprave, povijesnih tekstova, obljetnica braka, sportskih zbivanja, poezije i humora, a po tradiciji ima izvod iz registra obrtnika što je korisno ovdašnjim domaćinstvima. Potporu njegovu izlasku u nakladi Udruge za glazbu i pisanu riječ Pan press iz Požege dali su lokalna samouprava i brojni sponzori, tako da se kalendar samofinancira.

Požeški pučki kalendar 2020. nalazi su prodaji na kioscima Tiska i drugim prodajnim mjestima tiskovina  u požeškom kraju.

Foto: D. Mirković [FAG id=269712]

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek