Predstavljen „Požeški pučki kalendar 2016.“ sa obiljem zanimljivih članaka

Autor: DK

POŽEGA – Po uobičajenoj tradiciji unazad više od 20 godina uoči Božićnih i Novogodišnjih blagdana svečano je predstavljeno redovno izdanje „Požeškog pučkog kalendara“ za nadolazeću 2016. godinu. Objavila ga je Udruga za glazbu i pisanu riječ „Pan press“ iz Požege, a on se već nalazi u prodaji na prodajnim mjestima „Tiska“ i tiskovina na podruičju Požeške kotline.

-Kalendar donosi niz korisnih sadržaja počevši od brojnih savjeta za domaćinstvo o radovima u kući, vrtu,voćnjaku, njivi i vinogradu, zatim napisa o političkim prilikama u lokalnoj samoupravi, pa do investicija, obrazovanja, zdravstva, tekstova o zanimljivim povijesnim ličnostima požeškog kraja, a izdvojila bi članak povjesničara Gorana Đurđevića o revitalizaciji Starog grada kao vrijednog lokaliteta središta Požege – kazala je predstavljajući „Požeški pučki kalendar 2016.“  Silva Mihalj-Živković, profesorica hrvatskog jezika i književnosti u požeškoj Osnovnoj školi Julija Kempfa.

Kako je poznato autori tekstova u kalendaru su novinari, kulturni i javni radnici Požege i okolice, a potporu svojim napisima daju i višegodišnji suradnici iz Zagreba, Rotterdama, Nove Gradiške itd.

-Bez truda i svesrdnog angažiranja brojnih suradnika zasigurno kalendar nebi bio ovako sadržajno bogat pa sam im neizmjerno zahvalan kao i jedinicama lokalne samouoprave i sponzorima bez čije potpore bi bilo teško objaviti ovo izdanje koje se na taj način samofinancira- kazao je dugogodišnji urednik „Požeškog pučkog kalendara“ Jelenko Topić uputivši poziv suradnicima da pripreme tekstove za slijedeće ovakvo izdanje potkraj iduće godine.

/Foto: D.Mirković/

no images were found

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: