Predsjednik Županijskog suda ipak Brođanin Mirko Svirčević, a ne Požežanin Predrag Dragičević?

Autor: Požega Portal

ZAGREB / POŽEGA – Na današnjoj 57. sjenici Držvanog sudbenog vijeća odlučivalo se, između ostalog,  o imenovanju predsjednika Županijskog suda u Slavonskom Brodu. Za to su se mjesto prijavila dva kandidata koji su aktualni suci na Županijskom sudu u Slavonskom Brodu, Mirko Svirčević iz Slavonskog Broda i Predrag Dragičević iz Požege. Dragičević je, podsjetimo, bio v.d. predsjednika Županijskog suda u Sl. Brodu.

Nakon što su članovi Državnog sudbenog vijeća proveli razgovor s kandidatima, pristupilo se imenovanju na kojem je, prema još uvijek neslužbenim informacijama, većinom glasova izabran Mirko Svirčević.

Kako navodi portal sbplus Mirko Svirčević je diplomirani je pravnik, oženjen, otac dvoje djece. U Županji je 1979. godine završio opću gimnaziju, a 1984. Pravni fakultet u Osijeku.

Od 16. veljače do 16. srpnja 1988. godine bio je pripravnik-vježbenik na Okružnom privrednom (Trgovačkom) sudu Slavonskom Brodu. Od 1. prosinca 1988. do 16. listopada 1995. radio je kao sudac Općinskog suda u Slavonskom Brodu. Od 20. travnja 1995. do 19. travnja 1999, bio je predsjednik Općinskog suda u Slavonskom Brodu. Od 20. travnja 1999. nadalje sudac je Županijskog suda u Slavonskom Brodu, a od 2011. do 2014. bio je predsjednik sudskog vijeća.

Za vrijeme Domovinskog rata, Svirčević je 138 dana bio pripadnik borbenog sektora 157. br. HV, zbog čega je predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik OS dr. Franjo Tuđman, odlikovao ga Spomenicom Domovinskog rata 1990.-1992., a od zapovjedništva brigade dobio je Zahvalnicu.

Foto: Ivica Galovic/Vecernji list

 

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: