Predsjednik ponovo Grgić, dopredsjednik Tus, te tajnik Vrhovac

Autor: Jelenko Topić

e36a512fe5b90101a88ae780e05256f8_XLBRESTOVAC – Matica umirovljenika „Orljava“ u općini Brestovac pokraj Požege, koja broji oko 200 članova, na izbornoj je skupštini ponovo izabrala isto rukovodstvo. Tako je predsjednik i nadalje Vlado Grgić, dopredsjednik Drago Tus, te tajnik Tomo Vrhovac, a u Izvršni odbor još su izabrani Marija Pešut, Ivan Rodić, Ivan Markanjević, Ivan Tomić, Katarina Gagić i Katica Prevendar.

-U tri navrata organizirali smo izlet organizirali naših članova u Daruvarske toplice, te imali druženja sa umirovljenicima Požeško-slavonske županije uz Valetinovo, Dan žena, Sv. Katu i druge prigode- kazala je podnoseći izvještaj o radu u protekloj godini dana u ime predsjednika Grgića članica Izvršnog odbora Marija Pešut i dodala da je pjevački zbor nastupio na susretu pjevačkih skupina umirovljenika Požeško-slavonske županije, te folklornoj manifestaciji „Pjesmom ususret Božiću“ održanoj u Brestovcu. Zahvaljujući dobroj suradnji sa čelništvom brestovačke općine svoje članove za božićne i novogodišnje blagdane darivali su jabukama i mandarinama.

Nastavljena je dobra suradnja i razmjena posjeta sa umirovljenicioma Garešničkog Brestovca kojima je uzvraćen posjet, te su požeški Brestovčani tamo izveli kraći glazbeni program.

-Dobre rezultate imamo na sportskom planu jer smo nastupili na natjecanju u pikadu u Velikoj, te županijskim susretima s više ekipa u različitim sportovima u Pakracu gdje je ženska pikado ekipa osvojila prvo, a kuglačka četvrto mjesto- kaže M. Pešut.

Pjevački zbor ima redovno probe pa se pripremaju za nastup na županijskoj smotri početkom listopada, a očekuju da će predstavljati ovu županiju na državnoj smotri pjevačkih i glazbenih skupina umirovljenika koja će se i ove godine održati u Požegi.

Tajnik ove podružnice Tomo Vrhovac predstavio je plan rada za iduću godinu istakavši daljnju suradnju sa udrugama brestovačkog kraja, skrb o starim i nemoćnim članovima, nabavu zimnice i ogrijeva, organizaciju sportskih aktivnosti, nastavak djelovanja pjevačkog zbora i drugo.

Rad skupštine pozdravili su predstavnici drugih podružnica Matice umirovljenika Hrvatske ovog kraja, zatim predsjednik MUH Požeško-slavonske županije Zvonko Čorak, te izaslanica požeško-slavonskog župana Alojza Tomaševića Zora Bošnjak.

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot