Predsjednik ostao Potnar, tajnik Šain, te blagajnik Perković (FOTO)

DSC_1072POŽEGA – Djelujući osam godina Povijesna postrojba Trenkovi panduri sa petnaestak članova postala je prepoznatljiva brojnim nastupima u zemlji i svijetu među kojima se ističu gostovanja u Češkoj, te Bosni i Hercegovini, kao i nastupi na Vojnom mimohodu u čast obljetnice operacije „Oluja“ i prilikom inauguracije predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović. To je na godišnjoj izvještajno-izbornoj skupštini rekao njen predsjednik Vladimir Potnar, koji je ponovo izabran na tu dužnosdt, dok je tajnik i dalje ostao Jure Šain i blagajnik Kristijan Perković.

-Zajedno sa Turističkom zajedniciom grada Požege organizirali smo mimohod povijesnih postrojbi u čast Dana grada Požege, a tijekom „Aurea festa“ početkom rujna proveli smo projekt „Aurea fest povijesnih postrojbi“ uz potporu Ministarstva kulture RH – kaže Potnar i dodaje da su obnovili dio odora, te radili na uređenju prostorija.

Primljeni su u članstva Europskog saveza povijesnih postrojbi, te održavaju svoju internet i facebook stranicu, a po riječima tajnika jureŠajna planiraju nastaviti ovakvim radom uključujući daljnju obnovu odora i uređenje prostorija.

Pukovnik Zlatko Vuković, voditelj odsjeka za logistiku uručio je desetorici članova Trenkovih pandura zahvalnice i spomenice Glavnog stožera oružnih snaga RH, ministra obrane RH i predsjednice RH za sudjelovanje na Vojnom mimohodu u Zagrebu , a bojnik Ivica Markanjević, zamjenik zapovjednika Središta za temeljnu obuku uručio je pandurima zahvalnicu za uspješnu suradnju Trenkovih pandura i Središta za temeljnu obuku Požega.

/Foto: D.Mirković /

0 Comment