Predsjednik ostao Potnar, tajnik Šain, te blagajnik Perković (FOTO)

Autor: Jelenko Topić

DSC_1072POŽEGA – Djelujući osam godina Povijesna postrojba Trenkovi panduri sa petnaestak članova postala je prepoznatljiva brojnim nastupima u zemlji i svijetu među kojima se ističu gostovanja u Češkoj, te Bosni i Hercegovini, kao i nastupi na Vojnom mimohodu u čast obljetnice operacije „Oluja“ i prilikom inauguracije predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović. To je na godišnjoj izvještajno-izbornoj skupštini rekao njen predsjednik Vladimir Potnar, koji je ponovo izabran na tu dužnosdt, dok je tajnik i dalje ostao Jure Šain i blagajnik Kristijan Perković.

-Zajedno sa Turističkom zajedniciom grada Požege organizirali smo mimohod povijesnih postrojbi u čast Dana grada Požege, a tijekom „Aurea festa“ početkom rujna proveli smo projekt „Aurea fest povijesnih postrojbi“ uz potporu Ministarstva kulture RH – kaže Potnar i dodaje da su obnovili dio odora, te radili na uređenju prostorija.

Primljeni su u članstva Europskog saveza povijesnih postrojbi, te održavaju svoju internet i facebook stranicu, a po riječima tajnika jureŠajna planiraju nastaviti ovakvim radom uključujući daljnju obnovu odora i uređenje prostorija.

Pukovnik Zlatko Vuković, voditelj odsjeka za logistiku uručio je desetorici članova Trenkovih pandura zahvalnice i spomenice Glavnog stožera oružnih snaga RH, ministra obrane RH i predsjednice RH za sudjelovanje na Vojnom mimohodu u Zagrebu , a bojnik Ivica Markanjević, zamjenik zapovjednika Središta za temeljnu obuku uručio je pandurima zahvalnicu za uspješnu suradnju Trenkovih pandura i Središta za temeljnu obuku Požega.

/Foto: D.Mirković /

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot