Predsjednik HSU Veselko Gabričević ističe da ih ne zanima ideologija već da umirovljenici izađu iz siromaštva

Autor: Jelenko Topić

Boraveći u posjetu Slavoniji predsjednik Hrvatske stranke umirovljenika(HSU) Veselko Gabričević susreo se u Požegi sa čelništvom svojih podružnica na području Požeško-slavonske županije dajući im potporu za izlazak na lokalne izbore. Tu su bili Ivan Delić, županijski predsjednik HSU, čelnici požeške i kutjevačke organizacije Svetislav Marić i Ante Pavković, te dio članstva stranke.

-Lokalne organizacije imaju odriješene ruke za koalicije tako da u pojedinim sredinama idemo sa HDZ-om ili SDP-om ili pak samostalnom listom jer nam je cilj ostvariti što bolji rezultat, a ideološke podjele nas ne zanimaju već nastojanja da umirovljenici izađu iz siromaštva – kazao nam je Gabričević i dodao da oko 807 tisuća njih ima mirovinu ispod 2700 kuna što je granica siromaštva.

Tvrdi da mirovine nisu porasle već su dva puta usklađene, te da je kupovna moć manja no prije četiri godine.

-Nastojat ćemo da zakon o obiteljskim mirovinama ugleda svjetlo dana jer je velika nepravda da supružnici odu mirovinu nakon 70 godina rada, a kad jedno od njih premine drugo gubi pravo na dio njegove zarađene mirovine – zaključio je Gabričević i dodao zalaganja da to drugo dobije barem 50 posto od mirovine umrlog supružnika.

Podsjetimo HSU ide na izbore u županiji i gradu Požegi u koaliciji s HDZ-om, dok u Kutjevu ima samostalnu listu za Gradsko vijeće.

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88