Predsjednik HSU Silvano Hrelja najavio požeškim umirovljenicima borbu protiv siromaštva, bolje obiteljske mirovine, te veću solidarnost

Autor: Jelenko Topić

Sudjelujući na sjednici proširenog Županijskog odbora Hrvatske stranke umirovljenika(HSU) Požeško-slavonske županije predsjednik te stranke na državnoj razini Silvano Hrelja osvrnuo se na protekli saborski mandat  u kojemu su bili oporba.

-Borili smo se protiv lažnih pokazatelja primjerice da mirovine nisu rasle već su usklađivane sa rastom plaća, zatim protiv tvrdnje da hrvatski umirovljenici imaju kratak staž, a ostvareno je povećanje cenzusa umirovljenicima za dopunsko zdravstveno osiguranje iako ne u mjeri koju smo tražili- istakao je S. Hrelja. Na parlamentarne izbore oni idu u sklopu Restart koalicije u čiji su program ušli svi prijedlozi HSU-a.

-Zalažemo se za drugačije uređenje obiteljskih mirovina, da dio mirovine umrlog supružnika uživa drugi član bračne zajednice, zatim za smanje RTV pretplate, a cenzus za dopunsko osiguranje podižemo u prvom mjesecu ukoliko dobijemo vlast – naglasio je u nastavku predsjednik HSU i dodao da se bore protiv siromaštva osoba starije dobi, povećanje solidarnosti, te da božićnice i druga primanja imaju u istim iznosu svi umirovljenici neovisno gdje žive.

Predsjednik Županijskog odbora HSU Ivan Delić dodaje da su dogovorili  pripreme i provođenje izbora pri čemu je Svetislav Marić, predsjednik gradskog HSU Požega imenovan koordinatorom za biračke odbore dok je koordinator za provedbu za cijelu petu izbornu jedinicu Marinko Lukenda, koji je inače potpredsjednik stranke.

Na listi Restart koalicije bit će ispred HSU-a dr. Mirna Krajina Andričević iz Vinkovaca, koja je nestranačka osoba i član savjeta HSU zadužena za zdravstvo.

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88