Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković na sastanku s članovima požeško-slavonskog Županijskog odbora /FOTO/

Autor: D.K.

Aktualni predsjednik Vlade RH i predsjednik Hrvatske demokratske zajednice Andrej Plenković bio je nazočan na sastanku s članovima požeško-slavonskog Županijskog odbora. S predsjednikom Plenkovićem bili su i ministri u Vladi RH, Zdravko Marić, Josip Aladrović i Mario Banožić. Poznato je da će Zdravko Marić biti nositelj HDZ-ove liste u V. izbornoj jedinici, a prema neslužbenim informacijama na listi bi pri samom vrhu trebali Josip Aladrović i Mario Banožić.

Na sastanku se, razgovaralo, iza zatvorenih vrata za medije, o pripremi za predstojeće parlametarne izbore kao i o drugim aktualnostima.

Uz domaćina prof. dr. sc. Željka Glavića, predsjednika požeško-slavonskog HDZ-a na sastanku su bili i članovi Županijskog odbora, predsjednici zajednica, predsjednici gradskih i općinskih organizacija, gradonačelnici i načelnici općina iz redova te stranke.

-Danas smo odradili pripreme za predstojeće parlamentarne izbore, te još jednom ponovili koliko je napravljeno za ovu županiju u ovom mandatu. Samo kada je riječ o prihodima lokalne i područne samouprave oni su duplo veći nego što su bili za 96,4 posto, dodatnih sto milijuna kuna prihoda gradovima, općinama i županiji, 1,2 milijarde kuna ugovorenih europskih sredstava te isplaćenih više od 55 milijuna kuna za plaće za preko 8 tisuća radnika u ovoj krizi COVID-19. Tu su i brojne mjere za zapošljavanje, za ruralni razvoj, projekti i infrastruktura i mislim da smo pokazali koliko nam je važan ravnomjerni regionalni razvoj. Uz projekt Slavonija u svih pet slavonskih županija napravili smo ogroman iskorak i to kanimo raditi i u budućnosti – naglasio je Plenković izražavajući uvjerenje da će birači poučeni iskustvom predsjedničkih izbora jako dobro promisliti kome će dati glas i povjerenje.

-Mislim da su ovo izbori na kojima se vrlo jasno bira da li ćete ići na one za koje znate tko su i što su, koji su osigurali i zdravlje i radna mjesta, koji su osigurali gospodarski rast ili one druge. Ovi izbori su vrlo jednostavni – mi imamo situaciju u kojoj se Hrvatska za razliku od drugih zemalja jako dobro snašla u pandemiji COVID-19. Ništa se nije dogodilo slučajno, ni ekonomske mjere se nisu dogodile slučajno već su politička volja ove Vlade. Mi ćemo ići na pobjedu, imamo izvrsne kandidate, imamo novi legitimitet u stranci i ono na što mi računamo je jedan odabir, sigurni, na koga svi kao hrvatski građani zabrinuti za budućnost možete ozbiljno računati. Imate one za koje ne znate što vam nude, ne znate što ćete dobiti, imate one koji imaju teme koje nikakve veze s budućnošću nemaju i one koji su pokazali kako da zemlja bude takva da i u ovoj situaciji zadržava investicijski kreditni rejting. Po meni, izbor onoga tko je racionalan i tko dobro vidi što mu se nudi na političkom tržištu ne bi trebao biti pretjerano težak, a osobito u Slavoniji – zaključio je Plenković.

Foto: D. Mirković [FAG id=275638]

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88