Od predloženih čak devet kandidata samo će troje završiti na izbornoj listi HDZ-a u V. izbornoj jedinici!?

Autor: DK

POŽEGA – Sjednica Županijskog odbora požeško-slavonskog HDZ-a, koja je održana u subotu 30.srpnja, kako doznajemo, bila je pomalo burna na kojoj su se utvrđivali kandidati koji bi trebali biti na listi za Hrvatski sabor na predstojećim parlamentarnim izborima. Za razliku od prijašnjih takvih sjednica ovog je puta istaknuto više kandidata, a koje su predložili gradski i općinski odbori s područja Požeško-slavonske županije što prije nije bio takav slučaj.

Kako se i očekivalo Županijski odbor je kao kandidata predložilo dosadašnjeg zastupnika u hrvatskom saboru i predsjednika požeško-slavonskog HDZ-a Franju Lucića. Gradski odbor požeškog HDZ-a predložio je dva kandidata, svog aktualnog predsjednika Darka Puljašića i požeško-slavonskog župana Alojza Tomaševića. Pakrački HDZ je predložio također dva kandidata, aktualnog pomoćnika ministra regionalnog razvoja i fondova EU i bivšeg gradonačelnika Pakraca Davora Hušku i sadašnju aktualnu obnašateljicu dužnosti gradonačelnice Pakraca Anamariju Blažević. Kako je bilo i za očekivati pleternički HDZ je kao kandidatkinju predložio gradonačelnicu Pleternice Antoniju Jozić, koja se kako doznajemo iskreno nada da će i biti na listi u V. izbornoj listi za Hrvatski sabor.

Kako dozanajemo lipički, kutjevački, čaglinski i velički HDZ nije istakao svog kandidata za listu u V. izbornoj jedinici dok je brestovački istakao svog načelnika Zdravka Mandića, jakšićki Ivicu Kovačevića, a kaptolački, javnosti manje poznatog svog člana Matu Jurića.

Velika se polemika povela na sjednici, kako doznajemo, oko prijedloga Kluba utemeljitelja požeško-slavonskog HDZ-a koji su između ostalih imena predložili kao svog kandidata požeškog gradonačelnika Vedrana Neferovića koji u konačnici nije dobio potporu nazočnih na sjednici. O tome da li je ili nije Klub utemeljitelja požeško-slavonskog HDZ-a imao pravo i uporište predložiti Vedrana Neferovića kao svog kandidata za sada ostaje nepoznanica jer su tumačenja različita.

Ovo je po prvi puta da prema središnjici HDZ-a ide toliki broj imena unatoč tomu što će na listi završiti tri, a najviše četiri imena s prostora Požeško-slavonske županije. Bilo je i prijedloga, kako doznajemo, da se tajnim glasovanjem izabere razuman broj kandidata na što su se neki usprotivili, a prema svemu sudeći iz opravdane bojaznosti da neko ime neće dobiti niti one očekivane glasove.

Kako će se u konačnici rasplesti situacija i tko će se ispred HDZ-ovih kandidata naći na listi u V. izbornoj jedinici iz Požeško-slavonske županije neće trebati dugo čekati da se sazna jer je rok za predaju lista Državnom izbornom povjerenstvu je 13.kolovoza.

/Foto: Ilustracija/

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: