Predavanjem, radionicom i paljenjem krijesa slavi se ljetna ravnodnevnica ili solsticij u Ugarcima, a sve je povezano sa koprivom

Autor: Jelenko Topić

Obilježavajući svečano ljetnu ravnodnevnicu ili ljetni solsticij, Biodinamičko gospodarstvo „Drvo Života“ iz Ugaraka kraj Požege u suradnji sa Ministarstvom poljoprivrede i Zadrugom za etično financiranje organiziraju u tome selu prigodna događanja 21. ovog mjeseca.

Bit će to radionica, predavanje i paljenje Ivanjskog krijesa, a sve će trajati od 18 do 22 sata na lokaciji Ugarci kućni broj 14.

Namjera je produbiti znanje i spoznaju o događanju koje je prisutno u običajima ljudi ovog kraja, te tematski povezati s biljkom koprivom.

-U lipnju je kopriva u pogodnoj fazi za izradu kompostnog pripravka zvanog 504, a svakako je značajno spomenuti njeno svestrano i blagotvorno djelovanje. Kako se u prirodi sve međusobno prožima kopriva ima snagu uspostavljanja reda, također kako se u prirodi izmjenjuju dnevni i godišnji ciklusi značajno je usklađivanje ritmova i frekvencija – tvrde organizatori navedenog skupa.

Programom se predviđaju u 18 sati predavanja „Kopriva u svakodnevnom životu“(dipl. ing. agr.Snježana  Pešut-Pilon Snježana) i „Prirodni ritmovi i frekvencije“(univ. bacc. mus. Verica Šalata), zatim od 19sati Radionica izrade koprivinog pripravka BD 504, te u 21:30 sati paljenje Ivanjskog krijesa. Sudjelovanje na navedenim  događanjima je besplatno.

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: