Predavanje o raspolaganju poljoprivrednim zemljištem u nedjelju

Autor: Požega.EU

POŽEGA / ALILOVCI – Budući da je bila odgođena Županijska stočarska izložba u Alilovcima, koja je bila planirana u nedjelju, 14.rujna 2014. godine zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta ista će se održati ovu nedjelju, 21.rujna 2014. godine u sklopu koje će se održati prezentacija o raspolaganju državnim poljoprivrednim zemljištem i Informacijskom sustavu.

Kako je to već i bilo najavljeno Prezentaciju o raspolaganju državnim poljoprivrednim zemljištem i Informacijskom sustavu održati će, u Alilovcima, predstavnik Agencije za poljoprivredno zemljište, načelnik Odjela u Agenciji, Ivan Jurič, dipl.ing. u nedjelju s početkom u 15 sati, u Vatrogasnom domu.

Državno poljoprivredno zemljište daje se u zakup na rok od 50 godina putem javnog poziva. Zahtjev za prikupljanje dokumentacije za raspisivanje javnog poziva za zakup jedinici lokalne samouprave može podnijeti zainteresirana fizička ili pravna osoba Općine i gradovi zahtjeve dostavljaju Agenciji koja na temelju zaprimljene dokumentacije raspisuje javni poziv za zakup. Odluku o dodjeli zakupa donosi Agencija na prijedlog Povjerenstava čine tri predstavnika Agencije i dva predstavnika jedinice lokalne samouprave na čijem području se zemljište nalazi.

Agencija za poljoprivredno zemljište predstavila je 3. rujna  2014. u Zagrebu u Ministarstvu poljoprivrede Informacijski sustavza raspolaganje državnim poljoprivrednim zemljištemkoji će omogućiti pregled državnog poljoprivrednog zemljišta, kao i brže, kvalitetnije i transparentnije raspolaganje njime te kontrolu državnog zemljišta koje se daje u zakup. Uvođenje novog sustava stajalo je 400 tisuća kuna. Sustav će biti dostupan javnosti u 2015. na način da će svaki zainteresirani građanin imati u svakom trenutku uvid u raspoloživo državno poljoprivredno zemljište.

(Foto: Ilustracija, pozega.eu)

Više iz kategorije