Predaha nema: Infrastrukturni radovi u svakom kutku općine Jakšić /FOTO/

Autor: D.K.

JAKŠIĆ – Gotovo da se infrastrukturni radovi na području općine Jakšić nadovezuju jedni na druge. Predaha nema, na jednom se mjestu završe, a na drugom odmah nastave. Toj činjenici u prilogu idu radovi na rekonstrukciji i uređenju cesta koje su uništavane u poplavama koji su jučer završili.

Ivica Kovačević, načelnik općine Jašić

-Kao što sam o tome i prije govorio procjena šteta na ovim cestama koje su se evo napokon uredile bila je 450 tisuća kuna plus PDV. Kad smo izradili troškovnik vrijednost je bila nešto veća, 520 tisuća kuna. Nositelj radova su Hrvatske ceste, a prije ovih radova sanirali smo i uredili ceste na drugim dijelovima općine, nešto vlastitim sredstvima, a nešto uz pomoć Županijske uprave za ceste. Na ovim se cestama koje se uređuju odnosno postavljati bankine i odrađuju svi drugi nužni radovi koji su potrebni posebice na uređenju i izmuljivanju kanala koji uslijed velikih padalina stvaraju velike probleme do koji u budućnosti neće dolaziti. U sklopu ovih radova u Mlinskoj ulici, odnosno Vilima Korajca izrađena su i dva propusta, a sve je odrađeno i sanirano u ulicama ovdje pokraj Željezničke stanice – rekao je načelnik općine Jakšić Ivica Kovačević

Tijek izvođenja radova došao je popratiti i požeško-slavonski župan Alojz Tomašević i njegov zamjenik Ferdinand Troha koje je uz jakšičkog načelnika Ivicu Kovačevića dočekao njegov zamjenik Mile Barišić i predsjednik Općinskog vijeća Jakšić Boško Obradović.

-Radostan sam kad se bilo što radi na području naših lokalnih jedinica samouprava. Svjedoci smo i na ovim primjerima da su poplave učinile mnogo štete. Radimo i poduzimamo sve da štete saniramo i da napravimo sve ono nužno kako u budućnosti ne bi dolazilo do poplava jer moramo stvoriti sve preduvjete za stanovnike koji ovdje žive i spriječiti da se ne uništava njihova imovina uslijed obilnih padalina – naglasio je župan Tomašević.

Kako nam „tiho“ najavljuje načelnik Kovačević u tijeku su pripreme za izgradnju autobusnog ugibališta u Cerovcu za što su dogovori sa Hrvatskim cestama u završnoj fazi, a izgradnja bi trebala biti dovršena još u ovoj kalendarskoj godini.

-Uvijek naglašavam da vodimo računa o ravnomjernom ulaganju u sva naselja koja pripadaju općini Jakšić što će biti i u buduće tako da smo već sada razmatramo zahtjeve, potrebe i prioritete za narednu godinu kako bi sve mogli uvrstiti u proračun za 2017. godinu – zaključio je načelnik Kovačević.

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot