Pravda je spora, ali dostižna: Odgođena još jedna kaznena rasprava bivšem požeškom gradonačelniku Darku Puljašiću pred Županijskim sudom za malverzacije s EU novcem….sve do jednom!

Autor: D.K.

Propao je još jedan pokušaj održavanja ročišta u kaznenom sudskom procesu protiv bivšeg gradonačelnika i bivšega zastupnika u Hrvatskom saboru Darka Puljašića kojeg se, kao i njegovu ekipu, tereti za malverzacije s EU novcem prilikom izgradnje sportske dvorane uz OŠ Dobriše Cesarića u Požegi.

Za danas, 14.lipnja 2021. godine, bilo je zakazano ročište na kojem su se trebali uz bivšeg požeškog gradonačelnika i zastupnika u Hrvatskom saboru Darka Puljašića trebali pojaviti i drugi akteri koji su optuženi u tom postupku. Ovo je već treća odgoda održavanja prvog ročišta. Prošli je puta suđenje odgođeno zbog korone, a čini se da mogućnosti za daljnja odgađanja ima podosta i da ih Puljašić itekako koristi.

O tome da je zakazano ročište u kaznenom predmetu odgođeno potvrdio nam je u telefonskom razgovoru sudac Županijskog suda u Slavonskom Brodu Slaven Vidmar koji nam je dao informaciju da je naredno ročište zakazano za 7.rujna 2021. godine.

Odgode ročišta i početak rasprava nisu neobične jer slične scenarije već smo imali priliku vidjeti u brojnim sudskim procesima u Hrvatskoj. I sve dok je tako bivši je požeški gradonačelnik, koji je s te funkcije otišao i više nego neslavno, bez brige.

Posao Darku Puljašiću i prije odlaska s mjesta gradonačelnika ekspresno je riješen u Domu zdravlja Požeško-slavonske županije (s velikim upitom i zakonitosti te radnje) pa mu je egzistencija osigurana. A za grijehe će možda odgovarati za pet, deset ili više godina…ako cijeli slučaj, zbog ažurnosti pravosuđa, ne ode u zastaru.

I ako ste možda u ovom dugom vremenskom periodu zaboravili ukratko vas podsjećamo za što se to Puljašića tereti:

Županijsko državno odvjetništvo u Slavonskom Brodu pokrenulo je u studenom 2018. godine istragu protiv gradonačelnika Puljašića i drugih zbog kaznenih djela „subvencijska prijevara i krivotvorenje poslovne isprave“, tj. jer su lažno prikazivali troškove nastale tijekom građevinskih radova u osnovnoj školi.

Protiv bivšeg gradonačelnika Požege Darka Puljašića i tada njegovog zamjenika Marija Pilona USKOK je pokrenuo zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela trgovanja utjecajem u namještanju natječaja za energetsku obnovu u Požegi.

Tužiteljstvo je u priopćenju preciziralo kako sumnja da su Puljašić i Pilon tijekom siječnja 2020. godine, koristeći autoritete gradonačelnika i dogradonačelnika te predsjednika Skupštine požeškog poduzeća Komunalac, zatražili od direktora Komunalca Josipa Viteza da pogoduje točno određenim izvođačima u postupku javne nabave za izradu energetskih certifikata i glavnih projekata za energetsku obnovu stambenih zgrada kojima upravlja Komunalac.

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88